A putnoki járőrök rendőri felvezetéssel segítettek egy vajúdó nőnek időben a kórházba jutni, mert megindult nála a szülés.

Megindult a szülés

Egy aggódó férfi kért segítséget 2023. szeptember 25-én 13 óra körül Sajószentpéteren Mészáros Gábor r. főtörzszászlóstól és Járdánházy Ákos r. őrmestertől, mivel a várandós feleségénél megindult a szülés, és orvosi segítségre volt szüksége. A leendő apa pont a rendőrök mögött hajtott autójával, és a kocsijából kiszállva fordult az egyenruhásokhoz. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőri felvezetés

A zsúfolt forgalom miatt araszolva haladtak a járművek, ezért a járőrök megkülönböztető fényjelzést használva a kórház felé vezették fel a házaspár kocsiját. A kollégáknak így számottevően sikerült lecsökkenteniük a bejutási időt Kazincbarcikára.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kórházba vitték

Útközben Kazincbarcikán, a Bolyai téren a járőrök megállítottak egy éppen arra közlekedő mentőautót, és átadták az ápolóknak a vajúdó asszonyt, aki a kórházba szállítást követően komplikáció nélkül egészséges gyermeket hozott a világra.

Dér Heni este

Mint ismert annak idején, első gyermeke születésekor Dér Heni énekesnő is hasonlóképpen járt, rendőri felvezetéssel segítettek neki eljutni a kórházba.

Szülés a Széll Kálmán téren

Amint azt a Kékvillogó is megírta szülésnél segített pár nappal ezelőtt Németh Roland Ferenc, a budapesti 149-es busz vezetője. A sofőr a Széll Kálmán téren szúrta ki a terhes nőt, akinek láthatóan fájdalmai voltak, így azonnal leszállt a buszról, és arról érdeklődött, hogy tud-e segíteni. 

Elfolyt a magzatvíz

A kismama elmondta a férfinak, hogy valószínűleg megindult nála a szülés, mert elfolyt a magzatvíz. A járművezető ezt követően egyből felsegítette a nőt a buszra, lefektette, majd segített neki a szülésben, például fogta az újszülött fejét.

Szülés a buszon

A mentők kiérkezéséig a kisbaba megszületett a sofőr segítségével, a köldökzsinórt azonban már a mentők vágták el. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai ezután gratuláltak a buszsofőrnek a hősies helytállásáért, majd kórházba szállították az újszülöttet és édesanyját.

Az emberekbe vetett hit

„Az ilyen történetek visszaadják az emberekbe vetett hitem. Van még jószándék és figyelmesség az emberekben! Köszönöm a busz vezetőjének, hogy segített!” – írta egy hozzászóló a nem mindennapi történetre reagálva.

Hatalmas gratuláció

„7-8 percenként jár a busz. Egy busz kimaradt, szerintem ezt ebben az esetben mindenki megérti. A buszvezetőnek hatalmas gratuláció” – tette hozzá egy másik kommentelő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

Ikreket szült az a budapesti nő, akinek a dugó közepén elfolyt a magzatvize: rendőri felvezetéssel jutott el a kórházba

Kiemelt kép: Illusztráció