Szülés a Széll Kálmán téren! Nem mindennapi estről számolt be a BKV: a cég egyik hősies buszsofőrjének aktív közreműködésével jött a világra egy csecsemő a 149-es járaton.

Szülésnél segített a buszsofőr

Szülésnél segített hétfő este Németh Roland Ferenc, a 149-es busz vezetője. A sofőr a Széll Kálmán téren szúrta ki a terhes nőt, akinek láthatóan fájdalmai voltak, így azonnal leszállt a buszról, és arról érdeklődött, hogy tud-e segíteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elfolyt a magzatvíz

A kismama elmondta a férfinak, hogy valószínűleg megindult nála a szülés, mert elfolyt a magzatvíz. A járművezető ezt követően egyből felsegítette a nőt a buszra, lefektette, majd segített neki a szülésben, például fogta az újszülött fejét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szülés a buszon

A mentők kiérkezéséig a kisbaba megszületett a sofőr segítségével, a köldökzsinórt azonban már a mentők vágták el. Az Országos Mentőszolgálat munkatársai ezután gratuláltak a buszsofőrnek a hősies helytállásáért, majd kórházba szállították az újszülöttet és édesanyját.

Az emberekbe vetett hit

„Az ilyen történetek visszaadják az emberekbe vetett hitem. Van még jószándék és figyelmesség az emberekben! Köszönöm a busz vezetőjének, hogy segített!” – írta egy hozzászóló a nem mindennapi történetre reagálva.

Hatalmas gratuláció

„7-8 percenként jár a busz. Egy busz kimaradt, szerintem ezt ebben az esetben mindenki megérti. A buszvezetőnek hatalmas gratuláció” – tette hozzá egy másik kommentelő.

Autóban indult meg a szülés

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy nem mindennapi helyzetnek lehettek szemtanúi a Csillaghegyi rendelő dolgozói, akik egy születendő kisbaba segítségére siettek a HÉV-megállóhoz: egy autóban beinduló szülésben kellett segédkezniük, amíg ki nem ért a mentő. 

Keresi azokat, akik segítettek

Egy apuka tette közzé az egyik óbudai Facebook-csoportban, hogy keresi azokat, akik a segítségükre siettek egy autóban szülés közepén és telefonon tartották a kapcsolatot a mentős diszpécserrel. Elsőként egy gyermekorvos ért a helyszínre lányával, majd később több doktornő is a születendő kisbaba családjához sietett. 

Mindenki jól van

Az édesapa a nagy zűrzavarban akkor senkiről nem tudott információt kérni, hogy később megköszönje, amit értük tettek, így a közösségi médiához fordult, hogy elmondja, mindenki jól van, és szeretné felvenni a kapcsolatot segítőikkel.

Megtalálták egymást

A hihetetlen szituáció közben végül a mentő is kiérkezett. Az eset után az internetnek köszönhetően a család és a rendelő dolgozói elérték egymást, így az apuka köszönetet mondhatott a segítségért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció