Ennél már valóban nincs lejjebb: kedd éjjel a Nyíregyházi Mentőállomáson álló egyik mentőautót kifosztotta egy férfi. Az egyik mentős pénzét és értékeit vitte el az autóból.

Kirabolt egy mentőautót

Döbbenetes esetről számolt be az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán: mentőautót rabolt ki az éjjel egy férfi Nyíregyházán. A férfi kedd éjszaka surrant be a mentőállomásra, majd észrevétlenül a garázsokhoz ment, és bemászott az egyik mentőautó vezetőfülkéjébe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Felmarkolta a pénzt

„Gyorsan felmarkolta gépkocsivezető bajtársunk pénzét és egyéb értékeit, majd távozott az állomásról. A mentőket hamarosan egy idős, vérző sérülthöz riasztották, így bajtársunk csak az eset ellátása után vette észre a lopást” – részletezte a történeteket a mentőszolgálat az Instagramon.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kamerafelvétel is készült

Kiemelték, hogy a rablásról kamerafelvétel is készült, amin a tettes beazonosítható. Rendőrségi eljárást indítottak az esettel kapcsolatban.

Megdöbbentő lopás

Idén februárban írt arról a Kékvillogó.hu, hogy három évre próbára bocsátotta a Budapesti 2. és 3. Kerületi Bíróság gyorsított eljárásban azt a mentőst, akit hetvenezer forintos lopás miatt állítottak bíróság elé. A férfi azt mondta a bíróságon, nem tudta kifizetni a számláit, ezért nyúlta le a pénzt. 

Mentőt hívott az NVSZ munkatársa

A Nemzeti Védelmi Szolgálat hivatásos tárgyalótisztje február elsején éjszaka tett bejelentést a 112-es segélyhívó számon egy segítségre szoruló férfiról. Az ellátásra szoruló személy, aki maga is az NVSZ tisztje, egy speciális járműben ülve fogadta a mentőegységet. 

Csapdapénzt helyezett el 

Az autó műszerfalán összesen 170 ezer forint „csapdapénz” hevert egy kupacban. Miután a „segítségre szoruló” férfi kiszállt az autóból és beszámolt a panaszairól, a mentők munkatársa a beteg kérésére kivett egy lakáskulcsot a kocsiból, bezárta az autót, majd megkezdte az esetlap kitöltését. 

70 ezer forintot lopott

Ez idő alatt a mentőápoló odament a férfi gépkocsijához, majd kinyitotta és lenyúlt az ott lévő pénzből 70 ezer forintot, hogy kiegyenlítse a számlatartozását. A mentőst a „beteg” kórházba szállítását követően intézkedés alá vonták, ennek során meg is találták nála az elvett pénzt. 

Kirúgták az OMSZ-től

A gyorsított eljárásban bíróság elé állított férfi elismerte bűnösségét. Azt mondta. hogy megbánta a tettét és „ha tehetné, visszamenne az időben”, hogy helyesen cselekedjen. Mivel az OMSZ azonnal megszüntette a férfi munkaviszonyát, máris érzi cselekménye következményeit.

Elítélték a mentőápolót

A tárgyaláson a bíróság kihallgatta a mentőst, és lejátszotta a rejtett kamerák felvételeit, majd a perbeszédeket és az elkövető utolsó szó jogán tett nyilatkozatát követően ítéletet hirdetett. A kerületi bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően lopás vétségében mondta ki bűnösnek a férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció