Összesen 100 ilyen doboz lesz a hazai utak mentén. Az autósok csak találgathatnak, hogy épp van-e bennük sebességmérő vagy sem.

A gyorshajtók kedvét akarják szegni

A rendőrök szeretnék, ha a járművezetők mindig betartanák a meghatározott maximális sebességhatárokat. Ennek érdekében új módszert vetnek be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Traffiboxokat telepítenek

Országszerte úgynevezett traffiboxokat telepítenek az utak mellé. Ezek lényege, hogy el lehet bennük helyezni sebességmérő eszközöket. A hangsúly a feltételes módon van, ugyanis nem lesz mindegyik dobozban mindig sebességmérő berendezés.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Így is lehet visszatartó erejük

Mivel messziről a járművezetők nem láthatják, hogy éppen aktuálisan van-e egy traffiboxban sebességmérő vagy nincs, így kénytelenek lesznek úgy viselkedni, mintha mindig lenne. Akár az üres dobozokkal is el tudják érni a forgalom lassítását, így az adott útszakasz biztonságosabb lesz.

Költséghatékony megoldás

Egy vidéki városban akár három vagy négy trükkös dobozt is kiszolgálhat egy mobil traffipax. Mivel nincs szükség arra, hogy mindegyik dobozban legyen tényleges sebességmérő, így jelentős költségeket lehet megtakarítani.

Ezek is érdekelhetnek!

Már 23 dobozt telepítettek

Február hónappal bezárólag 23 új doboz már telepítésre került szerte Magyarországon. Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom, Pest, Somogy, Veszprém és Zala vármegyékben már találkozhatnak ilyen szerkezetekkel az autósok.

Budapesten is lesznek traffiboxok

A fővárosban autózok is találkozhatnak hamarosan ilyen trükkös dobozokkal. Az idei év során 70 helyszínen fognak telepíteni traffiboxokat. Minden vármegyében lesz legalább egy ilyen doboz.

Egy traffiboxot már meg is rongáltak

Miskolcon a Kiss Ernő utcában azóta nem történt halálos közlekedési baleset, amióta kihelyeztek egy traffiboxot. A berendezést azonban megrongálták február végén, festékkel fújták le. A rendőrök eljárást indítottak.

A gyorshajtás a vezető baleseti okok közé tartozik

A rendőrök felhívják mindenki figyelmét, hogy a túl nagy tempóval való közlekedés veszélyezteti az adott jármű vezetőjének, utasainak és a közlekedés más résztvevőinek a testi épségét. Egyúttal rávilágítottak arra is, hogy ezeket a berendezéseket tilos megrongálni. Céljuk az, hogy kiszűrjék az agresszív gyorshajtókat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt lesznek fix traffiboxok

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu