Nem tudni, mikor helyezi el benne a rendőrség a mérőeszközt, éppen ezért akkor is csillapítani fogja a forgalmat, amikor épp nem készülnek a drága fotók. Vidéken már bevált, de hamarosan a fővárosban és környékén is megjelennek a szürke dobozok.

Elsőre nem is lehet tudni, mi ez a furcsa szerkezet

Közel száz darab Trafiboxot telepítenek országszerte, a speciális eszköz a rendőrség szerint pozitív hatással van a közlekedésbiztonságra – írja a vezess.hu.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem sebességmérő doboz…. csak majdnem

Az ORFK közlése szerint ezek nem alkalmasak a sebességmérésre, hanem a sebességmérésre használt berendezések ideiglenes elhelyezésére kialakított tárolódoboz.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nincs benne eszköz… ám sosem tudni, mikor készülnek a drága fotók

a dobozt és a benne lévő készülék együttesét valójában a gyorshajtás csökkentésére, a száguldozók megbüntetésére, vagyis sebességmérésre használja a rendőrség. Szerintük elhelyezésének a helyén pozitív hatással van a közlekedésbiztonságra.

A telepítési és üzemeltetési költségek szinte minimálisak

Mindenhol a helyi önkormányzat pénzén állítják fel. A kanizsaujsag.hu azt írta, zalai városban a telepítés mintegy 612 ezer forintba, az éves működtetés pedig 76 ezer forintba került.

Változatos eszközökkel a gyorshajtók ellen

A portál megjegyzi, 2016 áprilisa óta üzemeltet a rendőrség 365 darab fix sebességmérőt országszerte, amelyek 160 mobil készülékkel kiegészülve alkotják az autósok által jól ismert VÉDA-rendszert. Ebből a 160 darab ARH CAM-S1 típusú traffipaxból raknak be egyre többet a rendőrök a Trafiboxokba az ő megfogalmazásukat használva “ideiglenesen”.

Sose közlik, mikor helyezik be a traffipaxot

“A sebességmérő eszközök elhelyezésének gyakorisága a területileg illetékes rendőri szerv döntésétől függ” – válaszolta az ORFK arra a kérdésre, mit jelent az ideiglenes elhelyezés. Azonban kevesebb pénzből nagyobb hatékonyságot ígérnek – már csak ezért is kecsegtető az új módszer.

Lehet, csak az üres doboz mellett fogunk lassítani

Az újítás ereje abban rejlik, hogy a közlekedők nem látják, mikor van benne ténylegesen a berendezés. Így könnyen lehet, az üres doboz előtt lassítanak – vagyis a célt elérték a rendőrök. A vidéki városokban 3-4 ilyen dobozt is képes lehet eredményesen kiszolgálni egyetlen mobil traffipax.

Ráadásul nem csak egy irányba néznek

Emellett forgathatóak is, vagyis az csak a rendőrökön áll, melyik irányba haladókat mérik vele. Könnyen előfordulhat, hogy naponta akár többször is forgatnak rajta, így akkor is érdemes betartani a sebességet, amikor aznap az ellenkező irányból érkezünk,

Emellett rendőrs sem kell hozzá

Az ORFK közlése szerint„az ARH CAM-S1 típusú készülékek rendelkeznek automata mérési üzemmóddal, amelynek használata esetén nem szükséges a folyamatos kezelői felügyelet”. Vagyis elég csak betenni, a többit pedig magától intézi a gép.

Hamarosan Pesten is megjelennek a szürke dobozok

a rendőrség közlése szerint újabb hetven darab berendezés telepítését tervezik országszerte. Valamennyi megye és a főváros is érintett, mivel a tapasztalatok szerint pozitív hatást gyakorol a közlekedésbiztonsági helyzetre.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.