Borzalom, amin a budapesti családnak át kell mennie, ugyanis nemrégiben kiderült, hogy a 14 éves lányuk rákkal küzd.

Szörnyű diagnózis

Dzsesszika és a családja egy ideig megfázásra gyanakodtak, ám nem sokkal később kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj, mint azt gondolták. A 14 éves lánynál ugyanis rosszindulatú nyirokcsomó daganatot diagnosztizáltak. Az édesanya a Borsnak mesélte el a megrázó történetüket, mint mondja, fenekestül felfordult az életük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megfázásra gyanakodtak

„Dzsesszikám kicsit megfázott, de mivel nagyon furcsán köhögött, nyomást érzett a mellkasában, ráadásul fogyott is, ezért orvoshoz vittem. Először a háziorvos látta, ő antibiotikumot írt fel, majd hazaküldött minket” – kezdte az édesanya, aki hozzátette: a lánya állapota nem javult, ezért elvitte őt a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, ahol szintén azt közölték, vagyis, hogy csak egy vírus fertőzésről van szó.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem hagyta annyiban

Az anya azonban nem akarta annyiban hagyni a dolgot, ezért megkérte az orvosokat, hogy csináljanak több vizsgálatot. „Ekkor mehettünk röntgenre, azután haza is küldtek minket. Ám másnap kora reggel csörgött a telefon, egy doktornő volt az, aki megkért, hogy vigyem vissza a kórházba Dzsesszikát.” – mesélte az anyuka, akinek ekkor még nem mondták el, mi is a baj.

Elváltozást találtak

A kórházba érve azonban szembesítették őket azzal, hogy elváltozást találtak a lánynál. Elküldték őket CT-re, majd pár nappap később ismét visszahívták őket. Ekkor közölték velük a szörnyű diagnózist, vagyis, hogy Dzsesszikának nyirokcsomó daganata van. „Egy világ omlott össze bennem.” – mondta az anya a lapnak.

Kemoterápia

A kamasz lányt ezután 8 napig tartották bent a kórházban, az anyuka pedig arról beszélt, hogy a lányának kemoterápiás kezelést is kellett kapnia, valamint gyógyszereket is szed rendszeresen. „A kezelés után hazaengedtek minket, de aggódtam, mert nem nagyon ivott vagy evett a kislányom és infúziót kötöttek be neki, féltem, mi lesz vele itthon. A kezeléstől hullik a haja és a szemöldöke. Az orvosok azt tanácsolták, hogy vágjuk inkább le, úgy könnyebb lesz, de Dzsesszika hallani sem akar róla, hiszen gyönyörű hosszú haja van szegénykémnek…”

A tehetetlenség érzése

Az anyuka azt is elmondta, tehetetlennek érzi magát, mindennap csak azon imádkozik, hogy a lánya meggyógyuljon. Mint mondja Dzsesszika most jobban, de rettegnek a szülők attól, mi lesz a jövőben.

Segítséget kérnek

Dzsesszika betegsége miatt jelenleg most csak az édesapa tud dolgozni, anyukája ugyanis folyamatosan a kamasz lány mellett van. Emiatt a család nagyon nehéz anyagi helyzetbe került, így segítségre szorulnak. „Sok gyógyszert, étrendkiegészítőt kell vennünk és albérletben élünk. Dzsesszika a kezelések miatt egyfolytában veszít a súlyából, így elsősorban neki lenne szüksége ruhára, cipőre. A családunknak pedig olyan élelmiszerre, amit meg tudok főzni vagy esetleg tisztítószerekre. Mi mindenkinek hálásak vagyunk, aki tud segíteni, mert egyelőre nem tudom, hogyan vészeljük át ezt az egészet! Ugyanakkor tudom, hogy a kislányomnak szüksége van ránk, így mindent meg fogunk neki adni azért, hogy meggyógyuljon!” – zárta gondolatait az anyuka. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet:

„Szia kisfiam, én itt leszek” – Döbbenetes módon küzd a fia láthatásáért egy édesanya Pest megyében

Kiemelt kép: Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet