Egy kétségbeesett édesanya tüntetett péntek reggel a Pécelről kivezető út mellet, annak érdekében, hogy végre több időt tölthessen a most 10 éves kisfiával. Gabriellától ugyanis közel két évvel ezelőtt vették el a gyermekét, jelenleg pedig két hetente, alig két órára láthatja csupán.

Pécelen tüntet egy édesanya

„Szia kisfiam, én itt leszek” – állt azon a táblán, amivel Gabriella a Pécelről kivezető út mentén tüntetett. A Blikk azt írja, hogy az autósok egy része dudával reagált a demonstrációra, bár azt nem tudni, hogy az emiatt kialakult forgalmi dugó miatt, vagy azért, mert a támogatásukról akarták biztosítani az édesanyát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kéthetente láthatja csak a fiát

A nő a portálnak elmondta, hogy a fia édesapja eljárást indított két évvel ezelőtt, azzal az indokkal, hogy ő engedély nélkül vitte külföldre a gyereket. „Azóta bebizonyosodott, hogy hamis volt a vád, megvan az aláírt papír, hogy annak idején az apa engedélyével mentünk külföldre, ám a hatóságok azóta sem adták vissza Némót.” – magyarázta a megtört édesanya, aki most csak két hetente találkozhat pár órára a fiával.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vissza szeretné kapni

Gabriella kétségbeesésében döntött a demonstráció mellett, az ügye ugyanis nem akar mozdulni, ő azonban minden tőle telhetőt igyekszik megtenni annak érdekében, hogy többet láthassa a gyermekét, sőt vissza szeretné őt kapni.

Aggódik

Már csak azért is, mert a gyermek a nő állítása szerint furcsa dolgokat mesél neki a láthatásokon. Némó azt mondja, új „anyukája” furcsa dolgokat művel vele, Gabriella szerint elképzelhető, hogy szexuális abúzus áldozata lett a kisgyerek. „Kilenc hónapja várunk a szakértőre, hogy kiderüljön, a kisfiamnak igaza van, de nincs előrelépés – magyarázta Gabriella, aki hozzátette: egészen addig marad az út mellett, míg meg nem fagy.

Történt már hasonló Pécelen

Szinte hihetetlen, de nem Gabriella az első, aki tüntetve próbált célt érni gyermekelhelyezési ügyben. Itt, a BudapestKörnyéke.hu oldalán is írtunk arról az apáról, aki 2021-ben állt ki tüntetni Pécelen, azért, hogy újra láthassa az akkor kétéves kisfiát.

Folyamatosan falakba ütközött

Az esetről akkor a Blikk számolt be, mint írták a 31 éves férfi a hatóságok segítségét hiába kérte, folyamatosan falakba ütközött, azonban a közelmúltban váratlanul pozitív változások történtek.

Szakított a párjával

„Tavaly nyáron szakítottunk a volt párommal, a kisfiunk akkor csupán hat hónapos volt. Karácsonykor már fél éve nem láthattam, ezért akkor három napig tüntettem a házuk előtt. Még a parlamenthez is kimentem, az ország fájánál is demonstráltam érte” – mondta akkor a lapnak az apuka.

Hihetetlen döntés

Kálmán el sem akarta hinni, amikor aztán a bíróság 2021 tavaszán úgy határozott, hogy csupán havi egy alkalommal, akkor is csak két órára láthatja majd a gyermekét, a találkozókon pedig jelen kell legyen egy szakember is. Az indoklás szerint ez azért volt szükséges, hogy a kicsi újra kötődhessen hozzá. Ez azonban azt is jelentette, hogy a férfi a fiát mindössze 12 alkalommal láthatta, persze ő azonnal fellebbezett a döntés ellen.

Besokallt

„A másodfokú bíróság pedig megállapította, hogy a korábbi döntés szembe megy a gyerek érdekeivel. A havi két órát kibővítették havi kétszer három órára azzal, hogy akár el is vihetem magammal bárhova. A döntés értelmében szeptemberben már elvihettem volna magammal, erre azonban már nem kerülhetett sor, mert az édesanyjánál zárt ajtókat találtam, amikor megérkeztem a fiamért. Besokalltam, ezért úgy döntöttem, hogy kimegyek az utcára” – mesélte akkor a férfi.

Tüntetésbe kezdett

Mindezek után Kálmán a kelenföldi otthonából minden héten elautózott Pécelre, majd pedig a főút mentén leparkolt, ahol a kocsisort feltartva transzparensekkel a kezében tüntetni kezdett, tette ezt összesen hat alkalommal. Persze a férfit a rendőrség, a polgárőrség, de még a polgármester is próbálkozott jobb belátásra bírni, de ő nem tágított és élt a véleménynyilvánítási jogával.

„Szia kisfiam, itt vagyok”

„Tisztességes bírósági és gyámhivatali eljárás kell! A rendőrség miért nem tesz semmit? Szia kisfiam, itt vagyok” – állt többek között a tábláin. Persze ezzel az akcióval sok ellenségre is szert tett, többen elküldték melegebb éghajlatra, de voltak olyanok is, akik biztosították a támogatásukról.

Nem maradt más megoldás

„Hittem abban, hogy ha ezt megteszem, a fiam érezni fogja. Ha már jogi úton nem létezett megoldás, nem maradt más választásom. Nem tudom, hogy ennek hatására, vagy a bíróság miatt, de úgy tűnik, hogy a volt párom végre megenyhült és szerencsére kezdenek jóra fordulni a dolgaim”– mesélte akkoriban Kálmán.

Végre elvihette magával a gyermeket

Mint megírtuk a férfi volt párja hosszú idő után megengedte, hogy elvigye magával a gyermeket. Az együtt töltött idő alatt Kálmán elvitte őt a nagyapához, aki másfél év után először látta az unokáját, és a játszótérre is elmentek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Pécel – Forrás: Google Maps