Egy daruról egyenesen a kamion vezetőfülkéjére zuhant a konténer, a jármű vezetőjének esélye sem volt a túlélésre.

Egy konténerterminálon történt a szörnyűség

Csütörtökön este a főváros 21. kerületében halálos szerencsétlenség történt. A baleset a Weiss Manfréd utcában következett be, a Mahart konténterterminálon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez okozta a tragédiát

Egy daruról, egész pontosan egy Kalmar targoncáról zuhant egy konténer egy kamion vezetőfülkéjére. Az alábbi helyszínen készült fotókon látható, hogy előre billent a daru, a konténer pedig a kamion vezetőfülkéjére dőlt. A konténer súlya összenyomta a vezetőfülkét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A baleset helyszínén készült fotó

Forrás: baleset-info.hu

Így történt a baleset

A daru egyenesen közlekedett a Blikk információi szerint. Egy kamion azonban megzavarta annak sofőrjét, a Kalmar nagyot fékezett. A konténer ezt követően borult a kamionra, aminek súlya elérte a 27 tonnát.

A konténer összenyomta a kamion vezetőfülkéjét

Forrás: baleset-info.hu

Nem érzik magukat biztonságban a dolgozók

A lap úgy tudja, hogy több dolgozó sem érzi magát biztonságban a szóban forgó telepen. A gyalogosok számára nincs kijelölt hely, ám muszáj gyalogszerrel keresni a konténereket. Ez a művelet akár órákig is tarthat.

Nem volt esélye a kamion sofőrjének, hogy túlélje a balesetet

Forrás: baleset-info.hu

Nincs kijelölt várakozási hely a kamionok számára sem

A lap megemlíti azt is, hogy a telepen nincs kijelölt várakozási hely a kamionok számára. Ezért a teherjárművek sofőrjei aztán ott próbálnak megállni, ahol tudnak, figyelvén arra, hogy lehetőleg ne legyenek útban. Rendszeresen a darusok között kell közlekednie a kamionoknak. A kamionsofőrök feszültek, és nem ok nélkül aggódnak, mint azt ez a szörnyű eset is bizonyítja.

A rendőrség vizsgálódik

A baleset miatt a rendőrség foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés miatt indított nyomozást az ügyben. Egyelőre azonban egyetlen gyanúsítottat sem hallgattak ki, mondta el a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Blikk számára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A halálos baleset helyszínén készült fotó

Forrás: baleset-info.hu

Kiemelt kép: A baleset helyszínén készült fotó – Forrás: baleset-info.hu