Nem voltak ijedősek a bűnözők, fényes nappal kezdtek kiásni egy vezetéket, ám ekkor lecsapott rájuk a hatóság.

Lebukott a bűnbanda

Egy nappal a nemzeti ünnep után, március 16-án reggel kapták el a banda tagjait. A Komárom-Esztergom vármegyében található Pilismaróton csaptak le rájuk. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Légifelvételről látható, ahogy lecsaptak a tolvajokra

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Éppen “munkában” voltak

A banda aznap reggel megpróbált elvágni egy földkábelt, amely egy telekommunikációs cég tulajdona. Számításaikba azonban hiba csúszott, hiszen a rendőrök és a Terrorelhárítási Központ (TEK) nem hagyta, hogy befejezze a társaság, amibe belefogott.

A rendőrség fotója a banda tevékenységéről

Komoly vádakkal kell szembenézniük

A szóban forgó kábel több millió forint lehet, ezért a bűnbandának dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás kísérlete miatt kell majd felelnie. Egy négyfős csapatról van szó. Két férfi és egy nő már korábban is vétett a törvény ellen.

Hatalmas árkokat ástak a bűnözők

Akkor is kábelt vágtak

A banda tagjai februárban Alsónémedinél garázdálkodtak. A település külterületén vágtak ki egy darabot egy földben megbújó kábelből. Ez komoly zűrzavart okozott az ország olajellátáshoz tartozó csővezeték működésében.

Légi felvétel a kiásott árkokról

Kiderült, melyik kábelről van szó

A rendőrség a hivatalos közleményében nem említi meg konkrétan, hogy melyik vezetékről van szó. A Népszava azonban kiderítette, és állítja, hogy a Barátság kőolajvezetékről van szó.

Ezt tették a nyomozók

Miután a bűnbanda tagjait elkapták, hármójukat közérdekű üzem megzavarásával és nagyobb kárt okozó rongálással gyanúsítottak meg a nyomozók. A 48 éves N. Zoltánnét, 27 éves fiát, N. Zoltánt, valamint két társukat, a szintén 27 éves K. Zoltán Krisztiánt és a 39 éves K. Gyulát hallgatták ki a rendőrök. Bűnügyi őrizetbe is vették őket, és várhatóan le fogják tartóztatni mindegyiküket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrség videója a banda lekapcsolásáról

Kiemelt kép és fotók: A bűnbanda lekapcsolásáról készült felvétel – Forrás: Police.hu