Egy férfi életét vesztette, egy másikat mentőhelikopter vitt kórházba egy péntek délután történt baleset után.

Így történt a baleset

A baleset Bajót térségében, az 1125-ös út mellett, a szántóföldön történt, július 14-én délután 3 után, amikor egy utánfutós traktor ez idáig ismeretlen körülmények között felborult. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meghalt az utas

A jármű utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a sofőrt pedig mentőhelikopter szállította kórházba. Az eset körülményeit az Esztergomi Rendőrkapitányság vizsgálja – írja a police.hu.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem történt személyi sérülés

Korábban írtunk róla, hogy traktor és a személyautó Vácszentlászló és Zsombok között ütközött. Szerencsére minden utas a saját erejéből hagyta el a gépjárművet.

Tűzoltó volt a helyszínen

A gödöllői hivatásos tűzoltók értek a helyszínre, akik áramtalanították a járműveket. – írta a baleset-info.hu

Rendőr, mentő is kiérkezett

A baleset.info híre szerint a társhatóságok is a helyszínre érkeztek, ahol lezárták az érintett útszakaszt a vizsgálat befejezéséig.

Május végén Győr-Sopron vármegyében volt hasonló baleset

Ahogy arról a Kékvillogó.hu is beszámolt korábban, a mezőgazdasági vontató vezetőjének figyelmetlensége egy motor csapódott a jármű első kerekének Győr-Moson-Sopron vármegyében. A baleset miatt a vétlen motoros és utasa is megsérült, mindketten kórházba kerültek.

Nem vette észre, hogy előzik

A 85-ös számú főúton mezőgazdasági vontatóval és vontatmányával közlekedett egy 63 éves markotabödögei férfi május 24-én 17 óra 30 perc körül. Enese felől balra kanyarodott a termőföldek irányába, azonban a traktort vezető sofőr, vélhetően figyelmetlen vezetése miatt, későn vette észre, hogy járműve előzését már egy motorkerékpáros megkezdte.

Nekicsapódott a motoros

Az 50 éves kisbaboti motoros a karambolt nem tudta elkerülni, és a mezőgazdasági jármű első kerekének csapódott.

Ketten kerültek kórházba

A balesetben a motor vezetője súlyos, illetve 19 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A legfontosabb tanulság

Az eset kapcsán a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét. A vezető baleseti okok között szerepel az elsőbbségi jog, illetve a kanyarodási szabályok megszegése.  A KRESZ az elsőbbségi joggal kapcsolatosan az alábbiak szerint rendelkezik. „Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: police.hu