Traktornak ütközött egy személyautó a Vácszentlászlót és Zsombokot összekötő úton. Tűzoltót kellett hívni a balesethez.

Nem történt személyi sérülés

A traktor és a személyautó Vácszentlászló és Zsombok között ütközött. Szerencsére minden utas a saját erejéből hagyta el a gépjárművet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tűzoltó volt a helyszínen

A gödöllői hivatásos tűzoltók értek a helyszínre, akik áramtalanították a járműveket. – írta a baleset-info.hu

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rendőr, mentő is kiérkezett

A baleset.info híre szerint a társhatóságok is a helyszínre érkeztek, ahol lezárták az érintett útszakaszt a vizsgálat befejezéséig.

Május végén Győr-Sopron vármegyében volt hasonló baleset

Ahogy arról a Kékvillogó.hu is beszámolt korábban, a mezőgazdasági vontató vezetőjének figyelmetlensége egy motor csapódott a jármű első kerekének Győr-Moson-Sopron vármegyében. A baleset miatt a vétlen motoros és utasa is megsérült, mindketten kórházba kerültek.

Nem vette észre, hogy előzik

A 85-ös számú főúton mezőgazdasági vontatóval és vontatmányával közlekedett egy 63 éves markotabödögei férfi május 24-én 17 óra 30 perc körül. Enese felől balra kanyarodott a termőföldek irányába, azonban a traktort vezető sofőr, vélhetően figyelmetlen vezetése miatt, későn vette észre, hogy járműve előzését már egy motorkerékpáros megkezdte.

Nekicsapódott a motoros

Az 50 éves kisbaboti motoros a karambolt nem tudta elkerülni, és a mezőgazdasági jármű első kerekének csapódott.

Ketten kerültek kórházba

A balesetben a motor vezetője súlyos, illetve 19 éves utasa könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. Az eset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

A legfontosabb tanulság

Az eset kapcsán a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét. A vezető baleseti okok között szerepel az elsőbbségi jog, illetve a kanyarodási szabályok megszegése.  A KRESZ az elsőbbségi joggal kapcsolatosan az alábbiak szerint rendelkezik. „Azt a járművet, amelynek elsőbbsége van, az elsőbbségadásra kötelezett nem kényszerítheti haladási irányának vagy sebességének hirtelen megváltoztatására.”

Körültekintően vezessenek

Arra kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek, az út mellett elhelyezett „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak!

Türelem és előzékenység

Közlekedjenek türelmesebben, a reggeli és délutáni csúcsidőben még fokozottabban figyeljenek egymásra. Vezetésük során igyekezzenek megérteni a másik sofőr szándékát, bosszankodás és türelmetlenség helyett legyenek előzékenyek, segítőkészek.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: MTI