Egy 60 év körüli szívbeteg férfi vezetés közben lett rosszul. Annyi ereje volt, hogy félreálljon, felesége pedig azonnal mentőt hívott hozzá. Végül stabil állapotban szállították a mentősök kórházba.

A parkolóban lett rosszul

Autójában lett rosszul a Budaörsön az a 60 év körüli szívbeteg férfi, akihez szerda reggel kérték a mentők gyors segítségét – derül ki az Országos Mentőszolgálat Facebook-bejegyzéséből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Félre állt

A férfi vezetés közben érezte, hogy nem érzi jól magát. Szerencsére annyi ereje még volt, hogy férle tudott állni. De aztán elvesztette az eszméletét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Szerencsére ott volt a felesége

A férfi felesége kimentette párját az autóból és azonnal mentőt hívott hozzá, azonban a beteg már nem lélegzett.

Sokan segítettek

Több szemtanú is az asszony segítségére sietett, majd a mentésirányító telefonos utasításai alapján egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amit végül a kiérkező mentősök folytattak.

A mellkasi nyomások sikerre vezettek

„Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – olvasható a bejegyzésben.

A mentősök bejegyzése

Karambolozott a szolgálati autó

Ahogy korábban a Kékvillogó.hu is beszámolt, Georgia (Grúzia) nagykövetének szolgálati autója karambolozott az Üllői út 9. kerületi szakaszán. A Nagyvárad tér irányából a Corvin negyed felé, a belső forgalmi sávban haladt egy BMW 120d típusú személygépkocsi, melynek hölgy vezetője úgy gondolta, hogy az irányjelzőt használva jobbra kanyarodik a Nagy Templom utcába.

Nem vette észre a Mercedest

A középső sávban érkező autós beengedte őt, de a sofőr nem vette észre a metrópotlás idején használatos ideiglenes buszsávban érkező fekete Mercedes E300-ast. A Mercedes vezetője, azaz a nagykövet sofőrje nem számított balról elé kanyarodó járműre, így tempósan haladt sávjában, ebből következően nem tudott időben reagálni a manőverre.

Megpördítette a BMW-t

A Mercedes olyan nagy erővel ütközött a BMW jobb hátsó oldalának, hogy megpördítette azt, majd a gyalogátkelőn keresztül járdára tolta, ahol szerencsére gyalogos nem tartózkodott.

Műszaki hibáról is beszéltek

Az ütközést követően felmerült, hogy a BMW vezetője műszaki hiba miatt szeretett volna a belső sávból jobbra kanyarodni, de a helyszínelés során ez a verzió már nem hangzott el.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: OMSZ