A grúz nagykövet szolgálati autója szenvedett Budapesten, az Üllői út 9. kerületi szakaszán. A Mercedes olyan nagy erővel ütközött egy BMW jobb hátsó oldalának, hogy megpördítette azt, majd a gyalogátkelőn keresztül járdára tolta, ahol szerencsére gyalogos nem tartózkodott. Beszámolónk végén láthatják helyszíni felvételeinket.

Karambolozott a szolgálati autó

Georgia (Grúzia) nagykövetének szolgálati autója karambolozott az Üllői út 9. kerületi szakaszán. A Nagyvárad tér irányából a Corvin negyed felé, a belső forgalmi sávban haladt egy BMW 120d típusú személygépkocsi, melynek hölgy vezetője úgy gondolta, hogy az irányjelzőt használva jobbra kanyarodik a Nagy Templom utcába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem vette észre a Mercedest

A középső sávban érkező autós beengedte őt, de a sofőr nem vette észre a metrópotlás idején használatos ideiglenes buszsávban érkező fekete Mercedes E300-ast. A Mercedes vezetője, azaz a nagykövet sofőrje nem számított balról elé kanyarodó járműre, így tempósan haladt sávjában, ebből következően nem tudott időben reagálni a manőverre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megpördítette a BMW-t

A Mercedes olyan nagy erővel ütközött a BMW jobb hátsó oldalának, hogy megpördítette azt, majd a gyalogátkelőn keresztül járdára tolta, ahol szerencsére gyalogos nem tartózkodott.

Műszaki hibáról is beszéltek

Az ütközést követően felmerült, hogy a BMW vezetője műszaki hiba miatt szeretett volna a belső sávból jobbra kanyarodni, de a helyszínelés során ez a verzió már nem hangzott el.

A nagykövet éppen vacsorázott

A nagykövet egyébként épp a városban vacsorázott, így csak a sofőrje ült az autóban, aki éppen a nagykövetért igyekezett volna. Személyi sérülés szerencsére a baleset során nem történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Helyszíni felvételünk

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK