A Váci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat lopás bűntettének gyanúja miatt. A betörő a kosdi polgármesteri hivatalt nézte ki magának. 1 millió forintot lopott, másnap reggel a titkárnő nagyon megijedhetett, amikor kiderült, hogy mi történt.

Páncélszekrényt, lemezkazettát tört fel

A rendőrség adatai szerint az eddig ismeretlen elkövető 2023. június 19-e éjszaka a kosdi polgármesteri hivatal épületébe ment be, páncélszekrényt és lemezkazettát tört fel, a bennük lévő pénzt magához vette és távozott több mint egymillió forinttal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem találják

A váci rendőrök kérik, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az elkövető személyével kapcsolatban információval rendelkezik, az névtelensége megőrzése mellett hívja a 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámát, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívón.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Betörés közben érték tetten, meghalt

Rendőri intézkedés közben vesztette életét egy őrjöngő rabló Zuglóban. A 37 éves férfit a Fráter György téren, a lakók érték tetten betörés közben és visszatartották, amíg kiértek a rendőrök. Az elkövető ellenállt, elektromos sokkolót alkalmaztak vele szemben, nem sokkal később azonban eszméletét vesztette, majd meghalt.

Őrjöngött a betörő

A Kékvillogó.hu is írt arról az esetről, amikor a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába szombat délben érkezett bejelentés, hogy a 14. kerület, Fráter György téren a lakók betörőt tartanak vissza. A kerületi járőrök érkezésekor a férfi a földön fekve őrjöngött, nem lehetett vele kommunikálni.

Elektromos sokkolóeszközt alkalmaztak

A rendőrök nem tudták megnyugtatni, a zavart férfi aktívan ellenállt a rendőri intézkedésnek, a testi kényszer nem volt elégséges, ezért elektromos sokkolóeszközt és bilincset alkalmaztak vele szemben.

Elvesztette az eszméletét

A 37 éves férfi néhány perc múlva hirtelen eszméletét vesztette, így a rendőrök azonnal megkezdték az újraélesztését.

Életét vesztette a helyszínen

Időközben megérkeztek a rendőrök által értesített mentők is, de már ők sem tudtak segíteni, a szakszerű ellátás ellenére a férfi 13 óra 32 perckor a helyszínen életét vesztette, ezért értesítették a Központi Nyomozó Főügyészséget is – írta a police.hu.

Soron kívüli boncolás

A soron kívül, még aznap elvégzett hatósági boncolás során az igazságügyi orvosszakértő azt állapította meg, hogy a férfi halála nem a rendőri intézkedés következtében állt be.

Még vizsgálják a halál okát

A halálesettel összefüggésben idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, pontos okának megállapítására további toxikológiai vizsgálatok szükségesek.

Lehet, hogy kábítószert fogyasztott

Az eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében folytatja. Felmerült, hogy az elhunyt előzőleg kábítószert fogyasztott, ezért ebben az ügyben a BRFK nyomozást rendelt el.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu/Illusztráció