A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség vádat emelt egy 26 éves férfival szemben, aki 2021 februárjában, bódult állapotban, több kerületen át menekült a szirénázó rendőrautók elől. A menekülés során során piros lámpákon, záróvonalon hajtott keresztül, az egyik járdára felhajtva pedig több gyalogost is majdnem elütött.

Intézkedni akartak a zsaruk

A vádirat szerint a férfi 2021. február 4-én délután a 15. kerületben, a Pozsony utcában várakozott a gépkocsiban, amikor vele szemben a rendőrök intézkedni akartak. Az elkövető az autóval elindult, az intézkedés alól kivonta magát, ezért a rendőrök megkülönböztető fény- és hangjelzést használva, üldözték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Majdnem elütötte a gyalogosokat

A férfi nagy sebességgel, több közlekedési szabályt megszegve menekült, ennek során egy szabályosan, szemből érkező gépkocsit hirtelen megállásra kényszerített, majd felhajtott a járdára, ahol több gyalogost közvetlenül veszélyeztetett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kisgyermekkel kellett félreugrania

Egy gyermekével sétáló gyalogosnak félre kellett ugrania, hogy a férfi ne üsse el, a gyermekét pedig a ruhájánál fogva rántotta el az autó elől, egy harmadik gyalogos pedig az úttest mellett várakozó járművek irányába futott.

Több piroson is átszáguldott

Az ámokfutó ezután sem állt meg, még több piros lámpán keresztül hajtott, az egyiknél úgy, hogy a lámpánál várakozó járműveket, a szemközti sávba áthajtva kerülte meg.

Drogozott

A férfi még ezen túl is számos közlekedési szabályt megszegett, valamint több szabályosan közlekedő sofőrt is fékezésre, irányváltoztatásra, vagy megállásra kényszerített, azonban ez az ő életükre, testi épségükre nézve közvetlen veszélyt nem jelentett. A vádlott végül egy szemből közlekedő jármű miatt megállásra kényszerült, ekkor a rendőrök őt elfogták. A férfi a vezetés megkezdése előtt, pszichoaktív szereket fogyasztott, amik a vezetési képességére hátrányosan hatottak.

Közúti veszélyeztetés

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség az elkövetést beismerő férfit közúti veszélyeztetés bűntettével, valamint bódult állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett börtönbüntetés, valamint pénzbüntetés kiszabását, továbbá a közúti járművezetéstől történő határozott idejű eltiltást is indítványozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón az eset:

Ez is érdekelhet:

Nagy baleset lett az előzésből, az egyik sofőr beszorult a roncsba Budapesten

Kiemelt kép: police.hu videorészlet