Két autó ütközött a kispesti Pozsonyi utcán, az egyik sofőr beragadt az egyik autóba, de csak könnyebben sérült meg.

Előzni akart

Péntek délután a kispesti Pozsony utcán haladt egy Toyota Yaris a Csiky utca felől a Méta utca felé. A Nagyszeben utca magasságában a sofőr úgy döntött, az előtte lassan álló kocsisort kielőzi. Információink szerint épp egy Ford Mondeo mellett haladt el, ám vélhetően nagyobb lendülettel, mint kellett volna. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Árokban a Ford

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elfogyott az aszfaltos út

A nyomokból ítélve már a Nagyszeben utca torkolatát is igénybe vette az előzéshez. Azonban itt pár méter után elfogy az aszfalt, az út szegélye után homokos-kavicsos padka következik.

A fa állította meg

Fának csapódott

A Yaris vezetője ezt észlelve jobbra rántotta a kormányt, így viszont érintőlegesen nekiütközött az előzött Fordnak, amely letért az úttestről és egy fának csapódott. A Yaris pedig visszatért a jobb oldalra, ahol a járdaszegélynek ütközött, majd keresztbe fordult és a jobb oldalára borult.

Így történt a baleset

Beszorult

A sofőr saját erejéből nem tudta elhagyni a roncsot, őt a tűzoltók a szélvédő kifeszítésével tudták kihúzni az Yarisból, majd a helyszínre riasztott mentő személyzete megvizsgálta, szerencsére nem szenvedett súlyos sérülést, mint ahogy a Mondeo vezetője is csak könnyebben sérült meg.

Segítettek a tűzoltók

A fővárosi hivatásos tűzoltók is vonultak a balesethez, áramtalanították a két járművet, majd kézi erővel visszaborították a Toyotát a kerekeire.

Visszafordították a Toyotát

Terelések

A helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt lezárták a teljes utat, a 194-es, a 93-as és a 93A jelzésű buszok a Méta utca felé terelve, a Temesvár utcán közlekedtek, de megállójuk nem maradt ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: G.K.