Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség azzal az 58 éves eleki nővel szemben, aki 2018 februárjában halálos kimenetelű közlekedési balesetet okozott Gyula és Elek között.

Közel 80-al ment

A nő 76-77 km/óra sebességgel  haladt Gyula felé a 4444-es számú úton. A nő által vezetett autó nem felelt meg a közúti közlekedésben való részvétel műszaki követelményeinek az eltérő mintázatú gumiabroncsok miatt: az első tengelyén lévő kerekekre szerelt gumiabroncsok 4 évszakos, míg a hátsó kerekeire szerelt gumiabroncsok nyári mintázatúak voltak, és ez a hiányosság okozati összefüggésben áll a baleset bekövetkezésével.

FRISS! 23 millió forintot loptak el a csalók a férfi bankszámlájáról, a pénz egy részéről mélyen hallgat a bank

Balesetveszélyes útszakasz

Az út 5 km útszelvényében, egy balra ívelő útkanyarulat előtt „Figyelem, balesetveszélyes útszakasz”, „csúszós úttest 1 km kiegészítéssel” „veszélyes útkanyarulat balra”, „60 km/óra sebességkorlátozás” jelzőtáblák voltak kihelyezve.

EZ IS ÉRDEKELHET! Különös kegyetlenséggel végzett édesanyjával egy mohácsi tanár: korábban álorvosként próbált szerencsét külföldön

Megcsúszott

Mivel a nő nem az útviszonyoknak, illetve az általa vezetett gépkocsi műszaki állapotának megfelelő sebességgel haladt be, ezért megcsúszott a kocsijával, majd átsodródott a menetirány szerinti bal oldalba, s ott összeütközött a vele szemből érkező kocsival.

A helyszínen szörnyethalt a férj

A baleset következtében a mellette ülő férje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A balesetben vétlen személyautó akkor 58 éves vezetője nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett és maradandó fogyatékosság is kialakult nála, utasa nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A sofőr is megsérült

A balesetet okozó asszony nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

EZ IS ÉRDEKELHET! Csicskáztatásként élte meg idős, beteg szülei gondozását, ezért élettársával közösen végeztek a házaspárral, majd rájuk gyújtották a házat

Ez várhat most az autó vezető nőre

A Gyulai Járási Ügyészség próbaidőre felfüggesztett fogházat kért a nőre azzal, hogy határozott ideig tiltsák el a vezetéstől, és kötelezzék a 650 ezres bűnügyi költség megfizetésére is.

EZT OLVASTAD MÁR? “Megjelent a “Bika” elnevezésű dizájnerdrog, amely sajnos egy 27 éves, 4 gyermekes bükkszentmártoni édesapa életébe került…” – a polgármester közölte a szomorú hírt…

Kiemelt kép: police.hu