Nemzetközi együttműködés keretén belül fogták el a rendőrök azt a TOP 50-es férfit, aki kiskorún követett el szexuális erőszakot és kényszerítést. A súlyos bűncselekményei miatt a 33 éves férfi a rendőrség honlapján is felkerült a legkeresettebb bűnözők közé.

Elrendelték a körözést

A győri rendőrség kiskorú megrontása és kábítószerrel visszaélés miatt körözést rendelt el a miskolci M. Gyula Dáviddal szemben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Miskolci férfit kerestek

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bekerült a TOP 50-be

A 2018 és 2020 között elkövetett, súlyos bűncselekményei miatt a 33 éves M. Gyula Dávid felkerült a rendőrség által legjobban keresett, TOP 50-es bűnözők listájára is.

Elmenekült

Németországba menekült a férfi, amikor számára is világossá vált, hogy a rendőrök nagy erőkkel keresik. Ugyanakkor az eljárások és a sokasodó információk alapján kiderült, hogy a férfi külföldre menekült, ezért a győri rendőrök felkérték a készenlétiseket, hogy kutassák fel és fogják el a tettest.

Dinklage-ben bujkált

Miután a nyomozóknak sikerült kideríteniük, hogy a férfi pontosan hol rejtőzködik, egy összehangolt, közös nemzetközi akció során április 22-én, reggel az alsó-szászországi Dinklage városában a német rendőrök elfogták. Kiadatásáról később hoznak döntést.

Februárban három körözöttet fogtak el külföldön

Mint a Kékvillogó.hu híroldal is beszámolt róla, a börtönbüntetés elől menekült ki két férfi és egy nő külföldre, azonban a nyomozók elfogták őket. A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által koordinált nemzetközi felderítés során három körözött bűnözőt fogtak el Olaszországban és Angliában.

Fegyveres emberrabló volt az egyik

B. Zoltán Róbertet fegyveres emberrablás és súlyos testi sértés miatt körözte a rendőrség 2020 szeptembere óta. A rendőrök nemzetközi akciót szerveztek, amely során az olasz hatóságok 2021. február 19-én délután elfogták a körözött férfit.

Angliába menekült a másik kettő

2018 szeptembere óta szintén nemzetközi körözés volt érvényben B. Péter és L. Anna ellen, akiket a bíróság korábban szabadságvesztésre ítélt. A férfit csalás, míg a nőt személyi szabadság megsértése miatt kerersték.

Őket is elfogták

A két elkövető elfogására a Győr-Moson Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján és a NNI közreműködésével szintén sor került. Február 19-én mindkettejüket elfogták az Egyesült Királyságban található Dewsbury-ben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay