Börtönbüntetés elől menekültek ki külföldre, de az Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomozói a nyomukra bukkantak. Az NNI által koordinált nemzetközi felderítés során három körözött bűnözőt fogtak el Olaszországban és Angliában.

Elfogták őket

2021. február 19-én nemzetközi felderítés eredményeként három körözött embert fogtak el a rendőrök Olaszországban és Angliában, számolt be a rendőrség a hivatalos oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtalálták az egyik bűnözőt

B. Zoltán Róbertet fegyveres emberrablás és súlyos testi sértés miatt körözte a rendőrség 2020 szeptembere óta. A férfi külföldi tartózkodási helyét magyar nyomozók derítették fel.

Olaszoknál bujkált

A rendőrök egy összehangolt, több országon átívelő nemzetközi akciót szerveztek, amely során az olasz hatóságok 2021. február 19-én délután elfogták B. Zoltán Róbertet. A férfi egyébként a mesés Casarsa della Delizia városában húzta meg magát, és a rendőri egységek itt is fogták el.

Két másik bűnöző is meglett

2018 szeptembere óta csakugyan nemzetközi körözés volt érvényben B. Péter és L. Anna ellen, akiket a bíróság szabadságvesztésre ítélt. A férfi csalás miatt, a nő pedig személyi szabadság megsértése miatt került szembe a hatóságokkal. Börtönbüntetésük elől mindketten külföldre menekültek.

Őket is megtalálták

A két bűnöző elfogására a Győr-Moson Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság információi alapján és a NNI közreműködésével szintén sor került. Február 19-én mindkettejüket elfogták az Egyesült Királyságban található Dewsbury-ben.

Már őrizetben

Mindhárom elfogott ember kiadatási őrizetben várja az illetékes bíróságok döntését.

Ez is érdekelhet

Kiskunmajsán egy nőt öltek meg, körözést adtak ki a gyilkos ellen

Korábban a Kékvillogó is beszámolt róla, hogy egy kiskunmajsai tanyán 2020. február 17-én, 18 órakor holtan találtak egy 76 éves asszonyt, akinek a halálát feltehetően gyilkosság okozta. A rendőrség keresi az elkövetőt, ellene körözést adtak ki.

Keresik az elkövetőt

Emberölés gyanúja miatt rendelt el a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást. A bűncselekmény felgöngyölítése során a Börcsök Imre 75 éves kiskunmajsai lakost gyanúsították meg, ellen körözést adtak ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke