Kifosztás miatt rendeltek el a fiatal férfival szemben elfogatóparancsot, azonban a férfi nem tanult a hibáiból, és még az elfogásakor is tilosban járt. A körözött férfi egy piroson akart átmenni, amikor elütötte egy autó, de a baleset helyszínét azonnal elhagyta, mint kiderült, nem véletlen.

Balesethez érkeztek a rendőrök

Közlekedési balesethez riasztották a pestszentlőrinci rendőröket 2021. február 11-én, miután a Felsőcsatári út és a Gyömrői út kereszteződésénél egy autós elütött egy férfit. Mint később kiderült, egy körözött férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ennél a kereszteződésnél történt a baleset

Gyalogost gázoltak

Miután kiértek a rendőrök a baleset helyszínéhez, hamar kiderült, mi történt: egy autós elütött egy gyalogost, aki a piroson akart átmenni az úton. Az eset során az egyetlen különös mozzanat az volt, hogy a gyalogos nem várta meg a rendőröket, hanem inkább elhagyta a baleset helyszínét.

Keresni kezdték

Szokatlan, hogy egy sérült csak úgy otthagyja a baleset helyszínét, ezt a 18. kerületi rendőrök is így gondolták, ezért a férfi keresésére indultak, akiről közben kiderült, hogy a Vásárosnaményi Járásbíróság kifosztás bűncselekmény miatt adott ki ellene elfogatóparancsot. Az egyenruhások a 21 éves J. Krisztofert kezdték keresni.

Megtalálták

Nem messze a baleset helyszínétől megtalálták a rendőrök a fiatal férfit, akit a mentősök kiérkezése után rendőri kísérettel kórházba is vittek. Az orvosi vizsgálatra azért volt szükség, mert a fiatal súlyos sérüléseket szenvedett az ütközés következtében.

Őrizetbe vették

Az orvosi vizsgálatot követően a 18. kerületi nyomozók őrizetbe vették a peches férfit, majd értesítették a körözését elrendelő bíróságot.

Korábban Szegeden történt brutális baleset

Mint írtunk róla, hogy gyorshajtó ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség, miután egy bedrogozott férfi 2019 márciusában halálra gázolt egy fiatal nőt, akinek a holttestét 30 méterre a baleset helyszínétől találták meg. A férfi az indulása előtt ivott és drogozott is.

Gyorsan hajtott

A brutális balesetet nemcsak az okozta, hogy a férfi bódult állapotban vezetett, hanem az is, hogy a sofőr a megengedett sebességhatárt jelentősen túllépte. A balesetet megelőzően a férfi 110-115 km/h sebességgel haladt.

30 méter

Erősen drogos állapota miatt nem vette észre áldozatát a sofőr, így a fiatal nőt fékezés nélkül elgázolta. A nőnek esélye sem volt, a helyszínén életét vesztette, a holttestét pedig 30 méterre találták meg a baleset helyszínétől. Súlyosítja a férfi ügyét, hogy nem állt meg segítséget nyújtani a nőnek, hanem elhajtott, sőt még az autóját is megpróbálta elrejteni a hatóságok elől. Ha a férfit elítélik, 6 évre is börtönbe kerülhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció