Gyorshajtó ellen emelt vádat a Szegedi Járási Ügyészség, miután a férfi egy 2019 márciusában történt, durva, halálos balesete után segítségnyújtás nélkül tovább hajtott. A brutális balesetben egy fiatal nő vesztette életét, akinek a holttestét a gázolás helyétől mintegy 30 méterre találták meg.

Ivott és drogozott

2019. március 30-án, nem sokkal éjfél előtt az autójával ment a férfi Szeged belterületén úgy, hogy a kocsiba szállása előtt alkoholt és kábítószert fogyasztott. Mivel a férfi szervezetében lévő alkohol és a kábítószer együtt súlyosan rontotta a vezetői képességét, a sofőr alkalmatlanná vált a vezetésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szegeden okozott halálos balesetet

Gyorsan hajtott

Az ittas sofőr nemcsak a kábítószer-fogyasztás miatt okozott balesetet, hanem azért is, mert a megengedett sebességhatárt jelentősen túllépte. A balesetet megelőzően 110-115 km/h sebességgel haladt.

Nem vette észre áldozatát

Erősen bódult állapota miatt nem vette észre a sofőr, hogy az egyik útpadkán parkoló személygépkocsi mellett áll egy fiatal nő, akit fékezés nélkül elgázolt. Az áldozatnak esélye sem volt a túlélésre, a helyszínen életét vesztette. És amint azt az ügyészségi jelentés írja, a nő holttestét a becsapódás helyétől mintegy 30 méterre találták meg.

Így helyszíneltek a rendőrök

Helyszínelés/Fotó:Police.hu

Elmulasztotta a segítségnyújtást

Az ittas, drogos sofőr nem állt meg a baleset helyszínén és nem nyújtott segítséget, hanem tovább hajtott. Sőt, amikor a férfi hazaért, a balesetben megrongálódott autóját megpróbálta elrejteni úgy, hogy mögé egy utánfutót kapcsolt, illetve a sérült jobb oldala mellé egy biciklit helyezett, csomagokkal. Egyébként a férfi egészségügyi szempontból alkalmatlan volt a vezetésre.

Egész este vizsgálódtak az egyenruhások

Helyszínelés/Fotó:Police.hu

6 évet kértek a gázolóra

A vádhatóság halálos baleset okozásával vádolta meg a sofőrt, akinek a büntetését súlyosítja, hogy részegen, bedrogozva vezetett, és a segítségnyújtást is elmulasztotta. Mindezekért az ügyészség 6 év börtönbüntetést és 6 év körügyektől eltiltást indítványozott a férfival szemben – ám ez a büntetési tétel csak akkor jöhet számításba, ha a férfi már az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét.

Bűnügyi felügyelet alá került

Ugyan a férfi már korábban letartóztatásba került, a vádemeléskor mégis “csak” bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt. A férfi bűnösségéről valószínűsíthetően a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu