Budapesti nyomozók őrizetbe vették annak a cégnek az ügyvezetőjét, amelyik Dr. Merkely Béla nevével reklámozta az engedéllyel nem rendelkező, gyógyszerként hirdetett termékeit. A visszaélésről maga az orvos számolt be a Facebook-oldalán, a bejegyzésében pedig arra kért mindenkit, hogy senki se vásároljon az ismeretlen eredetű termékekből.

Visszaéltek Merkely nevével

Merkely Béla doktor, a Semmelweis Egyetem rektora a Facebookon számolt be a visszaélésről, miszerint olyan szert reklámoznak az ő nevével, amely azt ígéri, megtisztítja a vérereket, és ezzel meghosszabbítja az életet, megakadályozva a magas vérnyomás kialakulását. Az orvos arra kért mindenkit, senki se vásároljon ezekből a bizonytalan eredetű termékekből, mert ezek akár életveszélyesek is lehetnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtévesztő hirdetés, hamis készítmény

Merkely Béla ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdett nyomozni, a rendőrök pedig megállapították, hogy a rektor nevével reklámozott értisztító készítmények megtévesztő hirdetést kaptak, mivel a termékről hamisan azt a látszatot keltették, mintha azt a készítményt az egyetem klinikáján fejlesztették volna ki.

Merkely Béla nevével reklámozták a termékeket

Lefoglalt termékek/Fotó:Police.hu

Megtévesztés miatt indult eljárás

Megtévesztés vétsége miatt kezdték meg lefolytatni a büntetőeljárást a rendőrök. Ezt követően 2021. február 9-én Budapest 14. kerületében rajta is ütöttek azon a raktáron, ahol a gyanús, megtévesztő módon hirdetett készítményeket tárolták. A nyomozók 46 féle, mintegy 29.000 doboz gyógyszerként árult, tisztázatlan eredetű és hatású, Magyarországon nem engedélyezett terméket foglaltak le.

Rengeteg készítményt találtak

Fotó: Police.hu

Ez is érdekelhet

Előállították a cég vezetőjét

A megtévesztéssel gyanúsított cég vezetőjét, a budapesti, 28 éves Sz. Viktóriát előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök információi szerint a lefoglalt termékek értéke több százmillió forint lehet.

Az egyetem feljelentést tett

Ezt találták a rendőrök a raktárban

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A 14. kerületi raktár – Forrás: Police.hu