Lopás és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási Ügyészség azzal a 20 éves kaposvári férfival szemben, aki egy fodrászatból lopott. A többszörösen büntetett fiatalt egyébként már korábban elítélte a bíróság, de a férfi nem került letartóztatásba, így szabadon garázdálkodhatott.

Bíróság elé került

Legutóbb idén januárban állították bíróság elé a többszörös visszaeső fiatalt, mivel a férfi egy kaposvári üzletben követett el lopást, amit ráadásul még az üzlet biztonsági kamerája is rögzített. Ekkor a bíróság nyolc hónap fogházra ítélte a férfit, azonban nem tartóztatták le – írja a 24.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kaposvári üzletből lopott

Felkereste a fodrászatot

Mivel a férfit szabadlábon engedték, ezért semmi sem tartotta őt vissza attól, hogy ismét lopjon. Így tehát a férfi február első napjaiban besurrant egy Kaposvár belvárosában található fodrászszalonba, ahonnan két mobiltelefont, és készpénzt próbált kilopni egy női táskából közel 150 ezer forint értékben.

Észrevették

Ennél a lopásánál a biztonsági kamera helyett az üzlet egyik vendége vette észre, hogy a férfi mire készül. A fodrászat tulajdonosa megpróbálta visszatartani a férfit a rendőrök kiérkezéséig.

Dulakodni kezdtek

A tolvaj mindenáron el akarta kerülni a lebukást, ezért az ajtóban dulakodni kezdett a tulajjal. A verekedés során a férfi megkarmolta a tulajdonos kézfejét, valamint ráütött a könyökére is. 

Elmenekült, de elfogták

Az erőszakos férfi támadása miatt a tulajdonos kénytelen volt elengedni a bejárati ajtót, így a tolvaj elmenekülhetett az üzletből. Ugyanakkor nem volt szerencséje a fiatalnak, mivel a kaposvári rendőrök hamar beazonosították és elfogták.

Ez is érdekelhet

Lecsukták

A Kaposvári Járásbíróság helyben hagyta a Somogy Megyei Főügyészség indítványát, így a férfit 1 év 2 hónap végrehajtandó börtönre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Ezenfelül az ügyész indítványára elrendelték a férfi letartóztatását is.

Így lopott az üzletből

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet az ügyészségi videóból