Nyitott autókból lopott el szinte bármit a Borsod megyei, forrói tolvaj, aki a lopásai során még egy esernyőt is elvitt magával. Az encsi rendőrök gyorsan beazonosították az elkövetőt, és fél napon belül elfogták a lopással megalapozottan gyanúsítható férfit.

Autókból lopott

Lopás miatt indult eljárás az Encsi Rendőrkapitányságon, miután egy 29 éves forrói férfi több autóból is lopott különböző tárgyakat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Forrói férfi volt a tolvaj

Két autóból is lopott

A rendőrség információi szerint a tolvaj 2021. február 13-án, éjszaka bement egy forrói portára, ahol két nyitott autóból szinte minden mozdíthatót elvitt. Lopása közben többször fordult a tolvaj, a bűncselekmény végeztével pedig bezárta maga mögött a korábban nyitva hagyott kaput.

Itt jutott be az udvarra a tolvaj

Mindent vitt

A rendőrök kiderítették, hogy a tolvaj többek között autórádiók előlapját, pendrive-okat, erősítőket, csavarhúzókat, hangszórókat, villáskulcsot, terménydarálót, műanyag rekeszt, továbbá egy esernyőt vitt el a nyitva felejtett járművekből.

Szétkapta a berendezést

Elfogták a férfit

Az encsi rendőrök a bejelentést követően hamar beazonosították az elkövetőt, akit rövidesen el is fogtak. Arra azonban még ők se számítottak, hogy a férfinek meglágyul a szíve: a tolvaj a beismerő vallomásán túl bocsánatot is kért az áldozataitól, mivel amikor már reggel felébredt, tudta, hogy rosszat tett.

Ne hagyjuk értékeinket a nyitott autókban!

Az encsi rendőrök az eset kapcsán arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy az autótulajdonosok minden esetben zárják be a járműveiket, még az udvaron is, és ne felejtsenek az autóikban különböző értékeket.

Börtönbe is kerülhet a tolvaj

Abban az esetben, ha a hatóságok elítélik a tolvajt, a férfi akár évekre is börtönbe kerülhet, hiszen a magyar törvények keményen büntetik a lopás bűntettét. Ha a férfit kisebb értékek lopása miatt ítélik el, akkor két évre, de ha nagyobb értékű lopást állapítanak meg, akkor akár három-négy-öt évre is börtönbe kerülhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lopott tárgyak – Forrás: Police.hu