Vádat emelt a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség azzal a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki a Komárom-Ersztergom megyei Oroszlányon egy lakásban oltotta ki egy nő életét. A Tatabányai Törvényszék a mai napon hozott ítéletet a férfi ügyében.

Hajléktalan nő volt az áldozat

Az ügyészségi vádirat szerint a gyilkossággal vádolt férfi 2019. december 30-án, 15 óra 30 perc körül találkozott össze az általa már korábbról ismert oroszlányi hajléktalan nővel, akivel korábban alkalomszerű szexuális kapcsolatban voltak. A találkozójuk egy itallerakat előtt volt, majd közösen be is sétáltak az üzletbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Oroszlánynál történt az eset

Beszélgettek és italoztak

Miután bementek az üzletbe, alkoholt és ásványvizet vásároltak, majd felmentek abba az oroszlányi lakásba, ahol a hajléktalan nő szívességből lakhatott. Ekkor beszélgetni és italozni kezdtek, azonban eddig ismeretlen okokból a férfi magához vett két kést, és azokkal 17 alkalommal megszúrta a mellkasán és a hasán az áldozatot, majd elmetszette a nő torkát. A gyilkosságot követően a férfi 18 óra körül távozott a lakásból.

Elfogták a gyilkost

A bestiális gyilkosságot követően a rendőrök néhány napon belül az utcán fogták el az elkövetőt, majd kezdeményezték a letartóztatását.

Bevitték a férfit az őrsre

Nem volt esélye

A végzetes szúrások és a nyakmetszés miatt a nő néhány percen belül elhalálozott. Halála okának vérzéses sokkot állapítottak meg a szakértők.

Különös kegyetlenség

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen az ügyészség, azonban a férfi ahelyett, hogy segítette volna a hatóságok munkáját, az első – távmeghallgatással lebonyolított – tárgyalásán mindent tagadott, és azt állította, hogy amikor a lakásba visszament, a nő már halott volt. Ezt azzal egészítette ki, hogy a látványtól sokkot kapott, ezért nem értesítette a rendőröket és visszament a szállására.

Magányos volt

A korábbi tárgyalásán ismertetett vélemények szerint az egyedülálló férfi mentálisan egészséges, nem szenved kóros elmeállapotban, intelligenciája átlagos. “Örömtelen élete miatt személyisége beszűkült, elmagányosodás jellemzi” – írták róla a szakértők.

Elítélték

A vádhatóság indítványa alapján a Tatabányai Törvényszék február 17-én életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a férfit azzal a kikötéssel, hogy legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Rácsok mögött

A bíróság a férfi letartóztatását az ügyészség indítványa alapján fenntartotta figyelemmel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszínelés – Forrás: Police.hu