Rémisztő perceket éltek át az óbudai Miklós utca 11-es szám alatti panelház lakói. A többség egy hatalmas durranásra ébredt, miután egy vélhetően részeg hajléktalan felgyújtotta a házuk előtt álló két szelektív hulladékgyűjtőt, a tűz pedig két, ott parkoló autóra is átterjedt.

Kigyulladt két autó

A BudaPestkörnyéke.hu arról számolt be, hogy kigyulladt két autó Óbudán szerda hajnalban. Az III. kerület/Óbuda Facebook csoportban azt írják: „Ma éjjel, felelőtlen (feltehetően ittas egyének) felgyújtották a Miklós utca 11. előtt álló szelektív kukákat. A kukák tele voltak, az ürítésükre vártak. A kikészített kukák felgyújtása következtében sajnos két autó is kiégett!”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt a gyújtogatás

A ház fala is kormos lett

A hatalmas tűz a panelházat is összekormozta, a tízemeletes ház a hatodik emeletig fekete lett. A kiérkező tűzoltók elkezdték végigjárni a házat, hogy ellenőrizzék, melyik lakásokba szivárgott be kintről a füst.

Evakuálták a lakókat

Eközben azonban a lépcsőházba is beáramlott kintről a füst, ami a felsőbb emeletek felé gomolygott, ahonnan a lakásokból a folyosóra terelték ki az embereket. Körülbelül 50 embert evakuáltak szerda hajnalban.

„Akkora durranás volt, hogy kiugrottam az ágyból”

Egy lakó a Ripostnak azt mondta, akkora durranás volt, hogy kiugrott az ágyból. Többen ugyanerre ébredtek hajnalban. Nem így a legérintettebb lakás tulajdonosa…

Vasráccsal volt elzárva az egyik lakás

Valiskó bácsi már csak a tűzoltók kopogtatására ébredt fel. Folyosóját egy kulccsal nyitható vasráccsal zárta le már 30 évvel ezelőtt, a tűzoltók ezen az ajtón nem tudtak átjutni, amíg Valiskó bácsi be nem engedte őket.

Volt aki átaludta a robbanást

„Kérték, hogy nyissam ki a lakásom ajtaját. Látták, hogy oda nem ment be a füst, akkor arra kértek, hogy zárjam be az ajtót és mindenképpen maradjak benn. Én a durranásból semmit sem hallottam, sikerült átaludnom az egészet, én a tűzoltók kopogására ébredtem” – idézi fel a Ripostnak a bácsi a hajnali történetet.

Nem lehetett kilátni az ablakon

Valiskó bácsi a lapnak arról is beszélt, hogy nem lehetett kilátni az ablakon, akkor füst volt. Az óbudai kigyulladt autók még szerda délelőtt is ott álltak, tulajdonosaikat egyelőre nem találják a rendőrök.

Szemtanúkat keresnek  

Az óbudai Facebook csoportban arra kérik az esetleges szemtanúkat, hogy segítség a nyomozók munkáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt és belső kép: helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/III. kerület/Óbuda/Szabó Gábor