Minősített emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség azzal a jelenleg 23 éves férfival szemben, aki 2019. december 30-án rontott rá egy családra, majd a machetéjével megölte a gyermekeit védő édesanyát. A bíróság első fokon 20 év fegyházbüntetésre ítélte a kegyetlen gyilkost, azonban az ügyészség az ítélet súlyosításáért fellebbezett, és életfogytig tartó szabadságvesztést kért a férfira.

Kőbányán kereste fel áldozatát

Korábban a Kékvillogón is írtunk róla, hogy a férfi 2019. december 30-án, egy hétfői napon kezdte követni a vele egy társasházban lakó és hazafelé tartó kiskorú gyermeket. Ezt követően a férfi hazament, magához vett egy bozótvágó kést, majd becsengetett a gyerek kőbányai, Harmat utcai lakásába 17 óra 50 perc körül. K. Dániel az alatta lakó háromgyermekes családanyához, K. Szabinához csengetett be, majd amikor a nő ajtót nyitott neki, Dániel szó nélkül rátámadt a magával vitt machetével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem ismerték egymást

A brutális kivégzést az édesanya három sikoltozó kislánya is végignézte, akik azt is látták, ahogy Dániel az eset után szó nélkül elrohant. A férfi soha sem ápolt semmilyen kapcsolatot az alatta lakó szomszédaival, egyszerűen csak lakótársak voltak. Az édesanya egyébként az utolsó leheletéig, hangosan kiabálva védte gyermekeit, a támadó pedig az elfogástól tartva menekült el a helyszínről.

Egy napon belül elfogták

Bujkálása azonban nem tartott sokáig, mivel a rendőrök egy napon belül elfogták és őrizetbe vették a gyilkossággal gyanúsítható K. Dánielt, aki ezt követően mindent bevallott. Elmondta, hogy a gyilkossága előtt sokat ivott, szteroidozott és depresszív hangulatban volt, viszont arra nem tudott magyarázatot adni, miért támadt rá az édesanyára.

Húgát is megtámadta

A vádirat foglalkozik a férfinek egy másik ügyével is, miszerint K. Dániel 2019 decemberében, karácsonykor a saját kishúgára is rátámadt, és szenteste után megerőszakolta őt. Ezen felül a rendőrök rengeteg gyerekpornót találtak a férfi laptopján.

Feltételezhetően a gyermeket akarta

Mivel a férfinak bizarr szexuális fantáziái voltak, ezért gyanítható, hogy nem véletlenül csengetett be Szabináék lakásába, ugyanis a lakásban élt a 14 éves Lili is. A szemtanúk szerint a machetés támadó őt akarta megtámadni és megerőszakolni.

Halálra ítélné magát

Az előző tárgyalásán a férfi a bírónak könyörgött a halálért. Ezt mondta: “Nem tudom agyilag és lelkileg felfogni, mit tettem, hogy három gyermeket az anyjuk nélkül hagytam. Van egy megoldás: az, hogy engem kivégezzenek. Hozzák vissza a kivégzést, hogy az olyan emberektől, mint én, megszabadítsák a világot” – kérte a bírót a férfi.

Életfogytiglanra ítélnék

A Főügyészség az aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és a szexuális kényszerítés és gyermekpornográfia bűntette miatt azt indítványozta, hogy a bíróság ítélje el a férfit tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre. A bíróság ugyanakkor az első fokú ítélete szerint nem ítélte életfogytiglanra a férfit, hanem kimondta bűnösnek, és 20 év fegyházbüntetésre ítélte őt.

Súlyosabb büntetést akarnak

Az első fokú ítélet ellen a vádhatóság fellebbezést nyújtott be súlyosabb minősítések megállapítása és életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása miatt. Továbbá az ügyészség úgy véli, az ügy súlya és a férfi személyi körülményei miatt semmi esetre sem bocsátható szabadlábra az elkövető, így fellebbezésükben indítványozták, hogy a bíróság zárja ki ennek a lehetőségét.

Letartóztatásban marad a tettes

Jogorvoslati nyilatkozat megtételére három nap gondolkodási időt tartott fenn K. Dániel és a védője. Az ügyész indítványa alapján azonban a férfi letartóztatásban marad a másodfokú eljárásban is.

Így fogták el K. Dánielt a rendőrök

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: részlet a rendőrségi videóból