Döbbenetes dolgokra derült fény a kőbányai machetés gyilkos ügyének nyomozása során. A férfinek bűnös hajlamai voltak, a saját testvérével is erőszakoskodhatott. A legutóbbi tárgyaláson halálbüntetést kért magára a bírótól.

Becsengetett az áldozathoz

A tregédia még 2019. december 30-án egy hétfői napon Kőbányán a Harmat utcában történt 17 óra 50 perc körül. A 22 éves férfi, K. Dániel becsöngetett az alatta lakó háromgyerekes családanyához, K. Szabinához, és ahogy az asszony ajtót nyitott, Dániel szó nélkül rátámadt a magával vitt machetével.

A gyermekek szeme láttára kaszabolta szét az édesanyát

A brutális kivégzést az asszony három sikoltozó kislánya is végignézte, ahogyan azt is, ahogy Dániel az eset után szó nélkül elrohant.

Gyorsan elfogták

A tettest nem sokkal később elfogták, a férfi pedig mindent bevallott. Elmondta, hogy az eset előtt nagyon sokat ivott, szteroidozott és depresszív hangulatban volt, azonban azt a mai napig nem tudta megmagyarázni, miért is támadt rá az alatta lakóra.

Saját húgára is rátámadt

A rendőrségi eljárás sok szörnyűségre is fényt derített. Kiderült ugyanis, hogy a férfi az eset előtt, karácsonykor a saját kishúgára is rátámadt, és szenteste után megerőszakolta, a laptopján pedig rengeteg gyerekpornót is találtak – írja a Borsonline.hu.

A gyermeket szemelhette ki magának

A gyanú szerint a férfi Szabinához sem véletlenül kopogtatott, szemtanúk szerint a tettes ugyanis Szabina lányát, a 14 éves Lilit szemelte ki magának, őt akarta megtámadni és megerőszakolni.

Mindent bevallott

A férfi az első tárgyalásán mindent bevallott, két vádat azonban a mai napig nem ismert el: azt ugyanis váltig állítja, hogy egy ujjal sem nyúlt a kishúgához, ahogyan azt is tagadja, hogy Lilikét szemelte volna ki magának.

Könyörgött a bírónak

Most számtalan kérdésre születhet válasz, ugyanis hétfőn folytatódik a férfi pere, amin Dániel kishúgát hallgatják meg. A férfi már előző tárgyalásán is halálért könyörgött.

Halálra ítélné magát

Ezt mondta a bírónak: „Nem tudom agyilag és lelkileg felfogni, mit tettem, hogy három gyermeket az anyjuk nélkül hagytam. Van egy megoldás: az, hogy engem kivégezzenek. Hozzák vissza a kivégzést, hogy az olyan emberektől, mint én, megszabadítsák a világot” – kérte a bírót a férfi.

Mi az a machete?

A machete (ejtsd: mácsete) másik elnevezése bozótvágó kés. Egy nagy vágószerszám, a kardnál és a szablyánál rövidebb. Hossza 60 cm-ig terjedhet, az éles penge vastagsága néhol csak néhány milliméter. Latin-amerikai országokból származik, ahol a nehezen áthatolható esőerdőkben bozótvágónak használják. Több országban már betiltották.

Itt van a rendőrség videója a gyilkos elfogásáról

Kiemelt kép: részlet a videóból