A Nyíregyházi Járási Ügyészség a letartóztatását kérte a bíróságtól annak a férfinak, aki kedden rátámadt egy Nyíregyháza és Rakamaz között közlekedő személyvonaton a kalauznőre és a vonatvezetőre, majd egy utast is megütött. Mint kiderült, a férfinak nem volt érvényes jegye.

Nem volt jegye

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a közleményében azt írta, hogy a nyomozás adatai szerint az ukrán férfinak nem volt érvényes menetjegye, ezért megkérte a jegyvizsgálót, hogy a következő megállónál hadd szálljon le a vonatról. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyíregyházi vonalon történt az eset

Leszállt és visszaugrott

A vádirat szerint a férfi valóban leszállt a görögszállási állomáson, azonban amikor elindult a vonat, visszaugrott rá, az első kocsiba, ahol a kalauznő ismét megkérte a férfit, hogy hagyja el a szerelvényt. Azonban a bliccelő utas nem akart engedelmeskedni.

Le akarták szállítani

Miután a férfi csak nem akart leszállni, a jegyvizsgáló a vonatvezető segítségét kérte és közösen próbálták meg leszállítani a férfit. Ekkor azonban a bliccelő ököllel arcon ütötte a vezetőt, majd gyomron vágott egy közelben álló utast is.

Elmenekült a kalauznő

Ezek után a jegyvizsgáló elmenekült az agresszív férfi elől és maga után zárta a kocsi egyik ajtaját. A támadó azonban követte őt.

Megpróbált bejutni

Ezt követően a támadó betörte a könyökével az ajtó üvegét, és megpróbált bejutni az időközben a vezetői fülkéjébe bezárkózó mozdonyvezetőhöz is.

Nincs se pénze, se munkája

Az ügyészségi vádirat szerint a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével gyanúsított, külföldi férfi ellen folyamatban van eljárás lopás és garázdaság miatt. Egyébként arra is felhívják a figyelmet, hogy a férfinak nincs se munkahelye, se jövedelme, sőt még állandó lakcíme sincs Magyarországon.

Ez is érdekelhet

Ma dönt róla a bíróság

Az erőszakos külföldi letartóztatásáról csütörtökön dönt az illetékes bíróság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció