A vonat mosdójában, fizetés nélkül próbált meg eljutni egy győri férfi a Keleti pályaudvarra, csakhogy megzavarta őt a kalauz, aki a jegye felmutatását kérte a férfitól. Ugyanakkor a férfi nemhogy a jegyét nem mutatta fel, még meg is verte a jegyellenőrt.

Ez volt a férfi bűne

A Szolnoki Járási Ügyészség vádat emelt azzal a 36 éves győri férfival szemben, aki közfeladatot ellátó személy ellen erőszakoskodott és követett el bűncselekményt – írja a Szoljon hírportál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem váltott jegyet

A vádirat szerint a győri férfi 2020. március 15-én, a reggeli órákban szállt fel egy a Keleti pályaudvarra tartó gyorsvonatra, azonban az utat jegy nélkül akarta megtenni. A fizetés elkerülése érdekében a bliccelő bebújt a vonat WC-jébe, és magára zárta az ajtót.

Észrevette a jegyellenőr

A férfi ravasz húzása feltűnt az ellenőrnek is, aki oda is ment a mellékhelyiséghez, és felszólította a férfit, hogy jöjjön ki onnan. A bliccelő utas azonban nem tett eleget a kalauz kérésének, és bent maradt a mosdóban.

Bement hozzá a kalauz

Már elindult a vonat, amikor az ellenőr a nála lévő kulccsal kinyitotta a WC ajtaját, és megkérte az utasát, hogy mutassa fel az érvényes menetjegyét. A bliccelő azonban ekkor úgy próbált meg kiszabadulni a szorult helyzetből, hogy öklével bemosott egyet az ellenőrnek, aki az ütéstől megrogyott.

Tovább verte

A kemény ütést követően a férfi nem állt le, és folytatta a kalauz verését. A jegyellenőrt többször megütötte, majd végül elindult az ajtó felé.

Megállították a vonatot

A támadás után a jegyellenőrnek volt annyi lelki ereje, hogy behúzza a vészféket, de amikor a vonat megállt, a férfi még utoljára behúzott egyet az 54 éves kalauznak.

Börtönbe kerülhet

A vádhatóság indítványozta a bíróság felé, hogy a többszörösen büntetett előéletű férfire börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabjanak ki. Az ügyben első fokon valószínűsíthetően a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Korábban is támadtak kalauzokra

A Kékvillogó oldalán beszámoltunk róla, hogy 2020. augusztus 15-én egy Lajosmizséről Budapestre tartó vonatot szintén megtámadták a jegyellenőrt. Akkor ököllel és tapétavágóval esett neki egy utas a jegyvizsgáló nőnek, akire a rendőrség milliós nyomravezetői díjat tűzött ki.

Tarthatatlan a helyzet

A brutális lajosmizsei vonalon történő kalauztámadás kapcsán a Vasutasok Szakszervezetének elnöke, Meleg János azt mondta, az elkövetők nem úszhatják meg az ilyen eseteket. Szerinte tarthatatlan és akár életveszélyes is lehet az, ami időnként a vonatokon történik, ezért ennek mielőbb véget kell vetni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Vonat – Forrás: BudaPestkörnyéke