2021. január 25-én egy fegyveres támadó lépett be egy székesfehérvári üzletbe, hogy raboljon. A bűncselekmény során a férfi túszul ejtette az üzletvezetőt és lövöldözött is, most azonban a rendőrség elfogta az elkövetőt.

Autószaküzletet akart rabolni

Korábban a Kékvillogón is írtunk róla, hogy 2021. január 25-én, a reggeli órákban egy maszkot viselő, erős testalkatú, fekete ruhás férfi érkezett meg egy székesfehérvári autóalkatrész-üzlet parkolójába azért, hogy kirabolja a szaküzletet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fegyver volt nála

A maszkos férfi az érkezését követően egy férfihoz lépett oda és neki szegezte a pisztolyát, majd együtt sétáltak be az üzletbe. A támadó mindenkit a földre parancsolt, majd a nála lévő fegyverrel felfelé lövést adott le. Ezek után a rabló a széf kinyitását követelte az üzletvezetőtől.

Ezzel a fegyverrel ment rabolni a férfi

A támadó lőtt is a fegyverével

Kirabolta az üzletet, majd elmenekült

A fegyveres támadónak a bolt egyik alkalmazottja – miután nem tudta kinyitni a széfet – átadott néhány ezer forintot, ezt követően pedig a fegyveres az üzletvezetőt túszul ejtve kiment a parkolóhoz a vezető Peugeot-jához, majd azzal elmenekült a helyszínről. A kocsival iszonyatos sebességgel hajtottak el, de végül a Vajdasoron megálltak, mert az üzletvezető ki akart szállni. A túszul ejtett áldozat kiszállása után a támadó is kipattant az autóból – mivel az üzletvezetőnél maradt a kocsikulcs –, majd gyalog menekült tovább.

Előbb elkérte az üzletvezető pénztárcáját

A rendőrök kiderítették, hogy mielőtt a támadó és az üzletvezető kiszállt volna a járműből, a fegyveres még a sértett pénztárcáját is elkérte. A férfi ennek eleget tett, ám ekkor a támadó pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva, el tudta tenni az indítókulcsot, és úgy tudott elmenekülni a helyszínről, hogy a támadót az üres kocsival hagyta maga után.

Sikeres volt a nyomozás

Hajtóvadászat indult a férfi ellen

A tett helyszínéről elmenekülő férfi felkutatásához a rendőrök a TEK munkatársait is riasztották, a hajtóvadászat és a pontos személyleírások eredményeképpen pedig el is fogtak két férfit, ám később kiderült, az egyikőjüknek nincs köze a fegyveres rabláshoz.

Fél órán belül elfogták a tettest

A bűncselekménnyel összefüggésbe hozható 34 éves férfit a Fejér megyei rendőrök bejelentését követően fél órán belül elfogták, és őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények – például a túszejtés – miatt.

A rendszámot is lecserélte

Amint azt a rendőrök kiderítették, a támadó egyedi azonosítójellel is visszaélt. Az intenzív nyomozómunka során ugyanis bizonyítást nyert, hogy a férfi egy fekete autóval érkezett a szaküzlethez, amelyre egy másik autóra érvényes rendszámot szerelt fel.

Kezdeményezték letartóztatását

A fegyveres támadó a gyanúsítotti kihallgatása során beismerő vallomást tett. A rendőrök ezt követően előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Mutatjuk a videót a férfi elfogásáról

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: YouTube