Rendkívüli hírről számolt be az egri polgármester, Mirkóczki Ádám a Facebook-oldalán, miután személyesen nézte meg, hogy leomlott az Egri Várban a Szép-bástya támfala. A szerencsétlenség során sérülés nem történt.

Leomlott a vár egyik támfala

„Ma délelőtt 9 óra előtt, kb. 20 méteres szakaszon leomlott az Egri Várban a Szép-bástya támfala” – írja bejegyzésében Mirkóczki polgármester, aki hozzátette, hogy a kamerafelvételeknek köszönhetően hamar meg tudták állapítani, hogy nem történt személyi sérülés a szerencsétlenség során. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az ügy súlya miatt a polgármester is ellátogatott a várhoz

Lezárták a környéket

Mirkóczki Ádám ezen felül azt írta a facebookos posztjában, hogy a helyszínen személyesen is azt tapasztalta, hogy a helyszínt azonnal lezárták, a károk felmérése pedig folyamatban van. A polgármester szerint a helyszínen statikusok, kivitelezők és szakemberek dolgoznak a megoldáson.

Vizsgálják a falomlás körülményeit

Mirkóczki Ádám polgármester személyesen nézte meg a károkat

Nagy kődarabok estek ki a falból

Ez okozhatta a falomlást

“A városvezetés mindent megtesz, hogy Eger legnagyobb történelmi értékét mielőbb helyreállítsuk és a további károktól megmentsük. Az omlást valószínűleg a sok csapadék és fagyás okozta” – zárta bejegyzését a polgármester.

Ez is érdekelhet

Mutatjuk Mirkóczki bejegyzését

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Leomlott várfal – Forrás: Facebook