Valósággal tönkretették és szétlopták a hajléktalanok és drogosok a 2000 márciusában meggyilkolt Soproni Ágnes házát. Az egykor ünnepelt színésznő volt luxusingatlana a jelenlegi állapotában is megér 200 millió forintot, pedig a vakolat már szinte mindenhol leomlott, a tető szétégett. A család nem akar foglalkozni a milliós épülettel.

Luxusban éltek

Korábban Soproni Ágnes és diplomata férje jómódban éltek Budapest egyik legdrágább és legelegánsabb környékén, a 2. kerületben. A luxusingatlanukban volt minden, medence, több fürdőszoba is, azonban a méregdrága felszerelések nem voltak hiánypótlók, és Ágiék házassága meg is romlott: közös gyermekük, András évekig élt külföldön az édesapjával, míg az anya maradt itthon a luxusingatlanban – írja a Bors. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Anyagi gondjai akadtak

Miután András visszaköltözött Magyarországra, azzal kellett szembesülnie, hogy édesanyjának súlyos anyagi problémái adódtak, és nem tudta neki biztosítani azt a felhőtlen életet, amelyhez korábban szokott. Ekkor fordult a férfi az anyja ellen.

Szólt egy pizzafutárnak

Ezek után András megkérte az egyik pizzafutárként dolgozó ismerősét, akit a család csak Pepónak becézett, hogy végezze ki az édesanyját. A brutális anyagyilkosság immár több mint 20 éve történt.

Feldarabolta a színésznőt

A brutális gyilkosságot 2000. március 9-én követték el, az eset pedig a legtapasztaltabb nyomozókat is elborzasztotta. L. Zsolt egy kábellel gyilkolta meg az alvó Soproni Ágnest, majd a holttestét egy fürdőkádba vonszolta át feldarabolni. A holttest maradványait zsákokba tették, majd elásták a solymári erdőben.

Lakhatatlanná vált a horrorház

Már hosszú évek óta üresen és nagyon rossz állapotban áll a színésznő háza. A tető teljesen összeégett, így az eső és a szél folyamatosan rongálja az amúgy is romos épületet. Vakolat már szinte az egyik szobában sincsen, a vécécsészéket és mosdókat pedig vandálok törték össze.

Teljesen lepusztult az épület

Mindent elvittek

Az arra járó hajléktalanok már régen kivették vagy összetörték az ablaküvegeket, az ajtókat pedig minden egyéb mozdítható tárggyal együtt elvittek az épületből. A romos házban csupán néhány tárgy maradt meg, melyek feltételezhetően mind a színésznőé voltak: egy Latinovits-bakelitlemez, egy törött karosszék, egy lyukas teniszlabda, továbbá egy az alagsorban felépített medencébe hajított kanapé.

Még mindig százmilliókat ér

Egy neve elhallgatását kérő ingatlanszakértő azt mondta a lapnak, hogy a 2. kerületi Fürdő utcában egy üres telek is megér vagy 150-200 millió forintot, így Soproni Ágnes egykori otthonát is jó pénzért el lehetne passzolni. Ugyanakkor kérdés, hogy ki a tulajdonosa az épületnek, mivel a színésznő fiát méltatlanság miatt kizárták az örökségből, a szülei pedig már mindketten meghaltak.

Túl fájók az emlékek

A lap megkereste Solymos Tamás zenészt, Soproni Ági unokatestvérét, aki elárulta, hogy a rokonoknak még mindig rettenetes fáj az, ami történt. Éppen ezért nem is akarnak foglalkozni az épülettel. “Közülünk senki sem foglalkozik azzal a házzal. Az is lehet, hogy eladták, de az igazság szerint minket nem érdekel” – nyilatkozta a művész.

A színésznő gyilkosságáról az Echo Tv készített videót

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet az Echo Tv videójából