A Szent László Kórház koronavírus-osztályáról származtak azok a gyógyszerek, amelyeket illegálisan árult egy orvos. A veszélyes gyógyszerkereskedés miatt a Fővárosi Nyomozó Ügyészség február 18-án rendelt el nagyszabású akciót, amely során el is fogták a 33 éves férfit és egy idősebb bűntársát.

Kórházból szerezte a gyógyszereket

A Nemzeti Védelmi Szolgálat által indított ügyben egy 33 éves budapesti orvost gyanúsítottak meg azzal, hogy illegálisan kereskedett gyógyszerekkel. Mint kiderült, a férfinak volt egy bűntársa is, egy nő, akit korábban a fertőzése miatt kezelt. Miután felgyógyult a páciense, együtt fogtak bele a bizniszbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Veszélyeztetett másokat

Az orvos bűne az volt, hogy egyrészt a cselekményével csökkentette a kórház készletét, másrészről pedig az egészséges, gyógyszeres kezelésre nem jogosult személyeknek adott el covid-gyógyszert.

Koronavírusos betegeknek szánt gyógyszereket árult

Lerohanták őket

Február 18-án a Fővárosi Nyomozó Ügyészség a Nemzeti Védelmi Szolgálattal és a Készenléti Rendőrség egységeivel együttműködve egy összehangolt akció keretén belül házkutatásokat végeztek. A 11 helyszínt érintő akció során megtalálták a gyógyszereket is, amelyeket lefoglaltak.

Ilyen gyógyszerekkel kereskedtek

5 embert állítottak elő

A nyomozó ügyészség összesen 5 embert állított elő az ügyben. Közülük az orvost és a nőt őrizetbe vették. Az ügyben vesztegetés és sikkasztás miatt indult eljárás.

Jó pénzért árulták a készítményeket

A Bors úgy tudja, egy lopott doboz tablettát 80 ezer forintért adott el az orvos. A férfit azóta felfüggesztették a munkahelyén.

Szabadlábon engedték őket

A 60 év körüli nő és az orvos is beismerte a bűn elkövetését. A vádhatóság azt indítványozta, hogy a nő kerüljön bűnügyi felügyeletbe, míg az orvos letartóztatásba, azonban az indítványt visszautasította a bíróság, és mindkettejüket szabadlábon engedte.

Ha elítélik őket, évekre börtönbe kerülhetnek

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint ha elítélik az orvost, akkor őt a halmazati szabályokra figyelemmel 5-től 13 évig, míg társát 1-től 7 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják.

Mutatjuk az ügyészség videóját

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Részlet az ügyészségi videóból