Megtalálta az ágyon felejtett gyufásdobozt egy 4 éves kislány, aki miután elkezdett játszani a gyúlékony pálcikával, felgyújtotta a haját. Ez idő alatt az anya házi munkát végzett, de amikor meghallotta a gyereksírást, azonnal berohant segíteni a kislányának.

Anya vigyázott a gyerekekre

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség szerint az anya és élettársa közösen nevelik a 4 éves kislányukat a sajókazai otthonukban. Mivel a férfi tavaly július 9-én Budapestre ment dolgozni, ezért a nő kettesben maradt otthon a gyermekükkel. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Sajókazai házban történt meg a baj

Kint felejtette a gyufát

Miközben az anya az otthoni teendőket végezte, egy általa használt gyufásdobozt az egyik ágyon felejtette, ahol azt a kisgyermek is elérhette. A házi munkák közben az anya vitába keveredett az udvaron a kislánnyal, mire a gyerek bement a lakásba.

Hangos sírás következett

Nem sokkal később a nő a gyermek sírására lett figyelmes, majd miután besietett a lakásba, látta, hogy a kislány haja a homlokánál lángol. Az anya gyorsan eloltotta a tüzet a kezével, majd vízzel leöntötte a kislány fejét.

Kórházba vitték

Amikor a nő kérdőre vonta gyermekét, hogyan gyújtotta fel magát, a kislány azt mondta, hogy az ágyon talált gyufával akart csak játszani. Az anya segítséget kért a szomszédoktól, majd a mentők a gyermeket kórházba szállították.

Súlyos sérüléseket szenvedett

A vádirat szerint a kislány a homlokán 8 napon túl gyógyuló, II. fokú égési sérülést szenvedett. Szerencsére azonban az életveszélyes állapot vagy egészségromlás nem alakult ki, a kislány feltehetően maradandó fogyatékosság kialakulása nélkül felgyógyul majd.

Ez lehet az anya büntetése

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség a büntetlen előéletű nővel szemben védekezésre képtelen személy sérelmére, gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a nőt tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben ítéljék felfüggesztettre. A nő ügyében valószínűsíthetően a Kazincbarcikai Járásbíróság fog dönteni.

Múlt hónapban egy 6 éves kisfiú találta meg az öngyújtót

Amint arról a Kékvillogó.hu hírportál is beszámolt, egy borsodi kistelepülésen egy 23 éves anya hagyta magára a gyermekét, míg ő kiment a konyhába főzni és videócsetelni a barátnőjével. Amíg a nő ételt készített, a 6 éves kisfiú megtalálta az asztalon hagyott öngyújtót, amellyel elkezdett játszani. 

Súlyosan megsérült a kisgyerek

A játék során a fiú felgyújtotta a ruhaszárítón lévő ruhákat, amelyek ráestek, így az ő ruhája is lángra kapott. A sírásra felfigyelő anya azonnal eloltotta a tüzet, és riasztotta a mentőket. A gyorsan kiérkező egységek kórházba szállították a kisfiút, aki a felsőtestén, a végtagjain, a nyakán és az arcán, összességében a testének csaknem 60 százalékán másod- és harmadfokú életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. A fiút többször is megműtötték, míg az anyának gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt 300.000 forint pénzbüntetést kellett befizetnie. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay