Négy év fegyházra és öt év közügyektől eltiltásra ítélte jogerősen a Pécsi Törvényszék azt a férfit, aki súlyos szeméremsértést, lopást és kifosztást követett el Pécsen. A letartóztatása előtt hajléktalan életmódot folytató N. G. olyan súlyos bűncselekményeket követett el, hogy még feltételesen sem bocsátható szabadságra.

Meglátott egy hirdetést

A bírósági tényállás szerint N. G. 2019. augusztus 3-án, reggel háromnegyed kilenckor egy pécsi üzletház bejáratánál, az egyik üzlet kirakatában meglátott egy hirdetést, amelyen három női alak szerepelt. A reklám annyira megtetszett a férfinak, hogy elővette a nemi szervét a bejárattól jobbra lévő sarokban és önkielégítést végzett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Pécsi üzletnél tolta le a gatyáját

Kórházból is lopott

A durva szeméremsértés mellett a férfinak voltak más bűnei is. Egy hónappal a magamutogatása előtt egy pécsi kórház sürgősségi betegellátó osztályára szállították ellátás céljából. Amikor egy kis időre magára hagyták a férfit a vizsgálóban, N. G. ellopta az asztalon elhelyezett, 22 ezer 500 forint értékű ESZIG kártyaleolvasó eszközt.

Meglopta betegtársát

A vizsgálatot követően bevitték egy kórterembe a férfit, ahol N. G. megvárta, míg a szobatársa, K. I. elalszik, majd hajnalban az ágya melletti szekrényből kilopott egy 25 ezer forint értékű mobiltelefont, egy 5.000 forint értékű SIM kártyát és egy 6.000 forint értékű vércukorszintmérő-készüléket is.

Gyógyszeres szobába is benézett

Lopásait követően a férfi besurrant a kórházi osztály gyógyszeres szobájába, ahonnan 2 db, összesen 4.600 forint értékű inzulinadagolót vitt el magával.

Intézkedtek a járőrök

Az eltulajdonított értékeket a helyszínen járőröző rendőrök megtalálták és visszavették tőle. A kórházi tolvaj a lopásaival összesen  27.100 forint kárt okozott a kórháznak, míg K. I.-nek 36.000 forint veszteséget okozott. A helyszínen történt visszavétellel a károk megtérültek.

Enyhítésért fellebbeztek

A botrányos, többszörös visszaeső férfit a Pécsi Járásbíróság 2020. október 1-én bűnösnek mondta ki, és négy év fegyházra és öt év közügyektől eltiltásra ítélte. Ezzel azonban N. G. és védője nem értettek egyet, ezért megfellebbezték az ítéletet.

Ez is érdekelhet

Másodfokon is ragaszkodtak a hosszú börtönévekhez

A másodfokon eljáró Pécsi Törvényszék a napokban helyben hagyta az elsőfokú bíróság ítéletét, így N. G.-t jogerősen is 4 év fegyházra és 5 év közügyektől eltiltásra ítélték. Ezenfelül a bíróság rendelkezett még arról is, hogy a férfit ne lehessen feltételes szabadságra engedni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudaPestkörnyéke