A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt négy Nógrád megyei férfi – köztük egy fiatalkorú – ellen, amiért az elkövetők egy nagybárkányi kocsmában összeverekedtek egy társasággal. A támadók egy keresztelő ünnepség után iszogattak, majd keveredtek szóváltásba a másik csoporttal.

Keresztelőt ünnepeltek

A vádirat szerint a három testvér és sógoruk tavaly október 23-án egy keresztelő ünnepség után együtt iszogattak az egyik nagybárkányi kocsmában. Nem messze a krimótól egy másik társaság épp születésnapot ünnepelt. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Cigi vezetett a bajhoz

A születésnapozó társaság egyik tagja kiment a kocsma elé, hogy elszívjon ott egy cigarettát. Ezt meglátva az egyik testvér odalépett hozzá és kért tőle egy szálat, de mivel csak az éppen szívott cigarettát kaphatta volna meg, feldühödött, s szidni kezdte a férfit, majd torkon ragadta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elmondta a dohányzó férfi, mi történt

Miután a dohányzó férfi hazaért, beszámolt a családjának a bántalmazásról, rokonai pedig azonnal cselekedtek: a kocsmába siettek, és felkérdezték a társaságot a történtek miatt.

Megtámadták őket

A négy férfi erre botokkal és lapátokkal felfegyverkezve rátámadtak az érkezőkre, és mindenkit ütni-vágni kezdtek, ahol csak érték őket. A bunyó hírére újabb családtagok érkeztek, hogy védjék a bántalmazott rokonaikat, ám a verekedést kezdeményező férfi mindegyiküket elverte.

Súlyosan megsérültek

A tömegverekedés miatt az összevert család egyik tagja súlyos, míg két másik könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ügyészség kiemeli, hogy az utóbbi két esetben a súlyos sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

Elfutottak a rendőrök elől

A négy elkövető még a rendőrök kiérkezése előtt elmenekült a helyszínről.

Garázdaság miatt felelhetnek

A Balassagyarmati Járási Ügyészség a négy verekedővel szemben garázdaság bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat, és indítványozta, hogy a támadók kerüljenek börtönbe és végezzenek közmunkát. A fiatalkorú elkövetővel szemben javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta az ügyészség.

Ez is érdekelhet

Salgótarjánban dönthetnek

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság hoz döntést. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik