A járványügyi korlátozások miatt senki sem fogyaszthat helyben semmit egészen a holnapi újrakezdésig, azonban a kis Balotaszálláson, az egyetlen kocsmában az utolsó vendég, Lakk Balázs éppen akkor hörpintett bele a sörébe, amikor megjelentek a rendőrök az ivónál. A jelenetet nem lehetett letagadni: a sörösdoboz nyitva volt, és Balázson még maszk se volt.

Már készültek a nyitásra

A balotaszállási vendéglátó helyen már lázasan készülődött a személyzet az újraindulásra. Függönyöket mostak ki, ablakokat törölgettek le, hogy rendben legyen a kocsma a nyitásra, azonban a rendőrök néhány nappal a nyitás előtt súlyos büntetést szabtak ki: egy évre bezáratták a balotaszállási kocsmát. A falusiak napok óta nem tértek magukhoz – írja a Blikk.

Balotaszállási kocsmában büntettek

Nagyon várták a nyitást

„Egy év? Hiszen az végtelen hosszú idő. Annyira vártuk már a nyitást, hogy a nap végén egy sör mellett újra átbeszélhessük a világ dolgait. Persze, otthon is lehet inni, de az nem ugyanaz – panaszkodott a neve elhallgatását kérő vendég a lapnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Nagy veszteség

Egy favágó azt mesélte, hogy a hely bezáratása hatalmas veszteség a falunak. Mint mondta, a kocsmában dartsoztak, szórakoztak a fiatalok, a hét végi focimeccsek után ott beszélték meg az örömeiket, bánataikat.

Feljelentették őket?

A faluban nagyban találgatják, hogy ki jelenthette fel az ivót, ugyanis a szemtanúk szerint hétfő délután úgy érkeztek a rendőrök, hogy már a kezükben volt a szabálysértési jegyzőkönyv.

Neheztelt a szomszéd

A kocsma szomszédságában élő Imre bácsiék soha nem titkolták, hogy zavarja őket a zaj, ami a kocsmából rendszeresen kiszűrődött. Korábban a rendőröket is volt, hogy kihívták, de mire kiértek a hatóságok, a mulatozó társaság lelépett. Az idős házaspár most örül az egy évig tartó csendnek.

Véletlen volt

Lakk Balázs a szomszédokkal szemben nagyon rosszul érzi magát, amióta bezárt a kocsma. Céltalanul jár-kel a faluban, de nem tud az ivó irányába nézni. Mint mondta, a lebukása csupán véletlen volt, mivel a két pultos csak meghívta egy kávéra, mire kapott mellé egy sört is.

Bocsánatot kért

„Sajnos, meggondolatlanul lepattintottam a dobozt és jól meghúztam. Elismertem a felelősségemet, négyszer mentem vissza, hogy kifizessem a büntetést és bocsánatot kérjek, de a rendőrök mindig kiküldtek” – mondta Balázs. Hozzátette, hogy azt mondták, legalább 1 millió forint lesz a bírság, amit a két pultosnak kell majd kifizetnie.

Korábban is büntették őket

Tavaly ősszel szintén kiszolgáltak egy vendéget a kocsmában, aki azonnal kinyitotta a sörét, mire pont belépett az ajtón a körzeti megbízott. Ennél az esetnél csak három napra kellett bezárnia a helynek, a pultosok pedig megúszták a gondatlan ivást pénzbüntetés nélkül. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels