A gyerkőcöknek minden nap ki kell menniük egy kicsit a friss levegőre. Tudjuk, néha meglehetősen nehéz kiválasztani a megfelelő outfitet. Éppen ezért hoztunk neked néhány tippet, hogyan válassz megfelelő ruházatot minden alkalomra.

Évszak

A megfelelő összeállítás kiválasztása elsősorban az évszaktól függ. Ezért ajánlatos a szekrényben ennek megfelelően elrendezni a ruhákat téli és nyári kategóriákba. Praktikusabb, ha évszakváltás előtt kicsit átválogatod a ruhákat a szekrényben. Ez egyben remek alkalom kiselejtezni azokat a darabokat, amelyeket már kinőtt, és beszerezni azokat, amelyekre éppen szüksége van.

Télen öltöztesd mindig rétegesen. Ez azt jelenti, hogy adj rá több réteg ruhát, amelyet szükség esetén esetleg le is tudsz majd venni róla. Az otthon melegéből nem minden esetben tudod pontosan eltalálni milyen hideg van kinn. Ilyenkor meglephet a hideg szél, ami időnként nem kis mértékben csökkenti a hőmérsékletet, tehát biztosan több rétegre lesz szükséged.

A mi tippünk: Igazán széles választékban kínál gyermekek számára is ruhákat az About You webáruház. Ha pedig spórolni is szeretnél, nincs más hátra, mint kihasználni az Aboutyou kupon kód adta lehetőségeket.

Időjárás

Az évszakokon belül nagyon fontos az aktuális időjárás is. A nyári időszakban igazán nehéz felöltöztetni a gyerkőcöket, ha éppen esik az eső. Számolnunk kell tehát azzal is, hogy nedvesek és koszosak lesznek. Ezért válassz vízálló felületű ruhadarabokat. Nagyon praktikusak ebben az esetben az esőkabátok, vagy gumi felületű kabátok és nadrágok is. Ami a lábbelit illeti, a legjobb megoldás egyértelműen a gumicsizma. A legnagyobb előnye ennek a fajta cipőnek, hogy nem ázik át, illetve az is, hogy, ha a kis lurkó összepiszkolja, elég csak áttörölgetni egy nedves ronggyal, és a cipő máris készen áll a következő útjára.

A gyermekek télen imádnak a hóban játszani, ezért fontos, hogy megfelelő cipő legyen rajtuk, ami nem ázik át, és elengedhetetlen a kesztyű is, ami a lehető legjobban ellenáll a hónak. Hogy a gyerkőcök teljes mértékben átadhassák magukat a szórakozásnak, öltözted őket egy vízhatlan overálba, vagy egy sínadrágba megfelelő kabáttal. Ez utóbbi kombináció előnye, hogy szükség esetén nem kell az egész overált levenni a gyerkőcről, és fölöslegesen ki tenni őt a hideg időjárásnak.

Életkor

Nagyon fontos szempont a megfelelő outfit kiválasztásánál a gyermek életkora. A legkisebbek esetében elmondható, hogy könnyebben összepiszkolják magukat, mint az idősebb társaik. Éppen ezért legyen nálad mindig egy váltásruha. Otthon is nagyobb ruhatárra lesz szükséged a kisebb gyermekek esetében, persze csak, ha nem szeretnél minden nap mosni. Az utolsó dolog, amire a kölykök játék közben gondolnak, hogy össze ne piszkolják magukat. Szóval, jobb, ha a játszótérre olyan ruhát adsz rá, amit nem fogsz sajnálni, ha kicsit koszos lesz, vagy esetleg baja esik.

A cipőket illetően, csakis olyan lábbelit válassz, ami biztosan kényelmes lesz akár sétához vagy játékhoz, valamint megfelelően védi a lábat. Végül, de nem utolsó sorban a cipők esetében ajánljuk a tépőzárat a cipőfűzők helyett. És még egy tipp – kiránduláshoz válassz csúszásgátlós lábbelit.

A mi tippünk: Ha szeretnél mindent egy helyen beszerezni, akkor irány az Answear webshop. Itt nem csupán a legjobb minőségű és legtrendibb ruhákat találod meg, hanem olcsóbban is vásárolhatsz. Hogyan? Hát az Answear kupon kód segítségével.

Akármilyen outfitben is indultok útnak, a legfontosabb, hogy a friss levegőn legyetek, hogy levezessék a fölösleges energiát, és persze, hogy jól szórakozzanak. Utána pedig mosás közben mindig gondolj arra, hogy a piszkos gyermek az elégedett gyermek, amely épp felfedezi ezt a kalandos világot.

Támogatott tartalom. Ha Ön is szeretne ilyen cikket a forgalmasabb napokon már Magyarország TOP20 legolvasottabb hírportálja között szereplő Kékvillogó.hu portálon, akkor kattintson ide!