Egy év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az Ajkai Járásbíróság azt a doktornőt, aki egy véradó napon bántalmazta az asszisztensként dolgozó kolléganőjét. A bíróság az orvost a felfüggesztett szabadságvesztést érintően előzetes mentesítésben részesítette, valamit kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére.

Bántotta a munkatársát

Hangosan szidta, majd tarkón és egyszer vállon ütötte az asszisztensét egy doktornő Ajkán, egy véradó napon. Az asszisztens, miután levette a vért egy véradótól, panaszkodni kezdett neki a doktornőre, amin az orvos úgy felháborodott, hogy ismét szidalmazni kezdte a kollégáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ajkán történt az eset

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megrángatta

A szidalmazást követően a doktornő felszólította a vérmintákat rendező asszisztensét, hogy takarodjon ki az orvosi szobából, és a köpenyénél fogva megrángatta őt, akinek a lába beleakadt a szék lábába, így a ráncigálástól a földre esett.

Felsegítették

Ezt látva a vérvételi csoport sofőrjeként jelenlévő személy felsegítette a földről az asszisztenst, és visszaültette a székbe. Ezután a nő sírva fakadt, mire őt a doktornő ismét becsmérelni kezdte, és a székkel együtt ismét felborította.

Kiküldte őket

Az orvos erős lökésétől az asszisztens újból a földre esett, de ezúttal a nyitott ajtó élébe beverte a fejét. A kolléganőt ismét felsegítette a sofőr, majd a doktornő a felálló áldozatot kilökdöste a helyiségből, majd a véradáson jelenlévő munkatársaknak megtiltotta, hogy a nőt hazakísérjék.

Megsérült

A bírósági tényállás szerint az egészségügyi dolgozóként közfeladatot ellátó személynek minősülő nő a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Elítélték az orvost

A kolléganőjét bántalmazó doktornőt végül az Ajkai Járásbíróság egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen az orvos és védője három munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

Korábban egy nő öntött sósavat a háziorvosára

Egy másik bűnesetben egy 65 éves szabolcsi nő került bíróság elé, amiért 2019 júliusában sósavat öntött háziorvosára, az asszisztensére és egy rendőrre is. A támadással a nő nagyon súlyos, maradandó fogyatékossággal járó sérüléseket okozott az áldozatainak.

Segíteni akartak neki

2019 nyarán a nő fia hívta fel a háziorvost, hogy rosszabbodott édesanyja állapota, ami miatt együtt fel is keresték a nőt a szabolcsi lakásán. Mivel az asszony nem akart nekik ajtót nyitni, rendőrt hívtak, akinek a segítségével be tudtak hozzá menni, ám ekkor a nő lelocsolta őket egy 9,68 százalékos sósavas palackkal. A brutális támadás miatt az eset az ügyészséghez került, viszont a nőt nem tudták megbüntetni, mert az asszony a kóros elmeállapota miatt nem volt büntethető. Mivel nem zárható ki, hogy a jövőben ne követne el bűncselekményeket, ezért végül elrendelték az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben való elhelyezését. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay