A budapesti, 4. kerületi rendőrök felgöngyölítették az újpesti nő lopássorozatát, és megállapították, hogy a tolvaj 11 üzletből is lopott, összesen 29 alkalommal. A nő nem volt válogatós, és mindent vitt, ami kellett neki: volt, hogy egy benzinkútról motorolajat csent el, máskor pedig alapvető élelmiszereket tulajdonított el.

Folyamatosan lopott

A 4. kerületi rendőrök nyomozást rendeltek el egy nővel szemben, aki 2018. decembere óta folyamatosan lopott Budapesten és vonzáskörzetében általában kisebb értékeket. Legtöbbször parfümöt és borotvapengéket vitt haza, de sokszor más termékekre is rátette a kezét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újpesti tolvajt fogtak a rendőrök

Elvitte, amire szüksége volt

A fiatal tolvajnő egyszer egy benzinkútról lopott motorolajat és energiaitalt, de máshol sonkát, csokoládét és gumicukrot emelt le a polcról. Az egyik lopásánál egy apartmanházból egy tévét vitt el.

Elfogatóparancsot adtak ki

Hogy véget vessenek a lopássorozatának, a rendőrök  elfogatóparancsot adtak ki a lopásokkal megalapozottan gyanúsítható S. Zsanett ellen. Ezután a nyomozóhatóság egy újabb lopását követően elfogta a 31 éves tettest.

29-szer lopott

A rendőrség szerint S. Zsanett összesen 11 üzletből lopott 29 alkalommal, és ezek során több mint másfél millió forint kárt okozott a bolttulajdonosoknak.

Őrizetbe vették

Az újpesti rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a nőt, akit aztán őrizetbe vettek, majd előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit a bíróság el is rendelt. A nyomozók befejezték a nyomozási cselekményeket, majd átadták a keletkezett iratokat az illetékes ügyészségnek.

Siófokon egy betörő költözött be egy nyaralóba

Mint megírtuk, egy siófoki férfi két nyaralóba is betört, sőt az egyikbe még be is költözött, amit pedig tudott, ellopott onnan. A betörő az ideiglenes szállása szomszédjába is betört, ahonnan a gázpalackot lopta el, hogy tudjon fűteni.

Blokk buktatta le

Amikor a nyaralótulajdonos észrevették a betörést, értesítették a rendőrséget, az egyenruhások pedig rövid időn belül elfogták az elkövetőt, akit úgy sikerült becserkészniük, hogy találtak egy blokkot, amely alapján felkeresték üzletet, és onnan kikérték a kamerafelvételeket. Ezek alapján már könnyű dolga volt a rendőröknek, akik be is vitték magukkal a kapitányságra az elkövetőt.

Felfüggesztett lett a büntetése

Az őrizetbe vétele után a rendőrök kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt. A hatóság végül másfél év börtönre ítélte a férfit, de annak végrehajtását három évre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért jelentett be fellebbezést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels