A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vádirata szerint felmentették azt a 65 éves nőt, aki 2019 júliusában sósavval öntötte le a háziorvosát, az asszisztensét és egy rendőrt is. A nő ugyan maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértést okozott a tettével, azonban elmeállapotára való tekintettel nem küldhették börtönbe.

Sósavat öntött háziorvosára

A 65 éves szabolcsi nő amiatt került bíróság elé, mert 2019 júliusában sósavat öntött háziorvosára, az asszisztensére és egy rendőrre. A nő nagyon durva sérüléseket okozott a sósavval, az ügyészségi vádirat szerint a nő maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértést okozott az áldozatainak – írja az Index. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Segíteni akartak a nőn

2019 júliusában a nő fia elmesélte anyja kezelőorvosának, hogy romlott az anyja állapota, ami miatt együtt felkeresték őt a szabolcsi lakásán, azonban a nő nem nyitott nekik ajtót. A helyszínre kiérkeztek a mentők is, viszont a beteg asszony az ő megérkezésük után sem volt hajlandó kinyitni az ajtót.

Rendőrt hívtak

Miután a nő továbbra sem akarta kinyitni az ajtót, a mentősök rendőri segítséget kértek, de ekkor azzal fenyegette meg őket a nő, hogy leönti őket sósavval, ha rátörik az ajtót. A hatóságok értesítették a katasztrófavédelmet is.

Betörtek hozzá, és a nő tényleg locsolt

Az ügyészségi vádirat szerint, amikor a tűzoltók betörték a nő ajtaját, az asszony többször is 9,68 százalékos sósavat locsolt a folyosón tartózkodó személyekre. Ugyan a tűzoltókat megvédte a védőruházatuk a sav maró hatásától, azonban a sósav elérte a rendőr felsőruházatának a hátoldalát, míg a háziorvost és az asszisztensét a kézfejen sebesítette meg a folyadék.

Tegnap történt

Elvették tőle a sósavat

A nő tombolásának végül a hatóság tagjai vetettek véget. A nőtől elvették a sósavas flakont, de az elkövető még ekkor sem nyugodott le, mert még megpróbálta megrúgni az egyik intézkedő egyenruhást.

Felmentették a támadót

A 65 éves asszony a 2000-es évek óta szenved elmebetegségben, viszont a gyógyszereit egy ideje nem szedte, 2016 óta pedig az orvosi vizsgálatokon sem jelent meg. Kóros elmeállapota miatt sem a tette felismerésre, sem a megfelelő magatartás tanúsítására nem volt képes.

Ez is érdekelhet

Kényszergyógykezelést javasoltak

A nő az állapota miatt nem ismerte fel a cselekmény következményeit, azonban nem zárható ki, hogy a jövőben hasonló bűncselekményt követne el, ezért a nyomozó ügyészség indítványozta a jelenleg is előzetes kényszergyógykezelés alatt álló nő Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben való elhelyezését. A tárgyalásra az asszony távollétében került sor, az ügyészi indítvánnyal mindenben egyező ítélet nem jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Sósavas flakon – Forrás: Ügyészség