Május elején szokatlan hívás érkezett be a 112 segélyhívóhoz. A telefon másik végén az 5 éves Elena volt, aki azért kért segítséget, mert az édesanyja összeesett a konyhában. A bátor kislányt most meglátogatta a rendőrség, és szuper ajándékokkal lepte meg a családot.

“Halló? Anya rosszul van”

Nem mindennapi hívásról tett közzé egy bejegyzést a Facebookon a rendőrség még május elején, ugyanis egy 5 éves kislány hívta fel a segélyhívót azzal, hogy az édesanyja a konyhában fekszik a földön elterülve. A posztból kiderült, hogy Elena tökéletesen el tudta mondani, hogy mi történt és mi a baj, a hívást követően pedig meg is érkezett hozzájuk a segítség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hibátlan leírást adott

A rendőrség szerint Elena meglepően részletesen vázolta fel a körülményeket, amiket otthon látott, a részletes leírásnak köszönhetően pedig hamar tudtak is segíteni a családnak. Amikor arra kérték, hogy mondja el, mi történt, a kislány hibátlan választ adott, és amikor tartania kellett a vonalat, akkor Elena szépen, türelmesen várt.

Elvesztette az eszméletét

“Anya most alszik” – mondta a kislány, amikor arról kérdezték, hogy édesanyja rosszul van-e. A megvágott telefonhívásból kiderült, hogy Elena anyukája tényleg rosszul lett, és azért feküdt a konyhában a földön, mert elvesztette az eszméletét. A segélyhívás végül sikeres volt és a mentők elindultak segíteni az édesanyának.

Elena telefonhívása a rendőrség oldalán elérhető

Meglátogatták Elenát

A rendőrök már alig várták, hogy személyesen is találkozhassanak a félelmet nem ismerő Elenával. Az 5 éves kislánynak összekészítettek három ajándékcsomagot is, hiszen Elenának két testvére is van.

Igazi hőssel találkoztak

“Bóna Gyula alezredes úrnak a Miskolci Hívásfogadó Központ vezetőjének megtiszteltetés volt átadni a csomagokat. Vele együtt izgultunk, hogy sikerül-e elnyerni a tetszésüket a játékokkal, de nem csalódtunk, minden apróságnak végtelenül örültek” – írja a rendőrség a bejegyzésben.

Ez is érdekelhet

Élmény volt a találkozás

Az egyenruhások nagyon boldogok voltak, hogy ilyen csodás, vidám és talpraesett gyerekeket ismerhettek meg. A gyereknap alkalmából Elenának és a testvéreinek is sok jót kívántak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ajándékokkal lepték meg

Kiemelt kép: Elena és Bóna Gyula alezredes – Forrás: Facebook