Tízemeletes panelház gyulladt ki Szolnokon tegnap este. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, a rendőrök pedig a tűzesetben megmentették egy férfi életét.

Tűz volt a lakásban

A rendőrség szerint lakástűz történt április 16-án, este Szolnokon a Móra Ferenc úton. A tűz egy tízemeletes panelház egyik lakásában keletkezett, az ott élő férfit pedig ki kellett menekíteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ebben az utcában volt tűzeset

Konyha gyulladt ki

A tízemeletes háztömb legfelső szintjén lévő lakásban a konyha kapott lángra, miután a gáztűzhelyen ott felejtették az ételt. A tűz gyorsan továbbterjedt, így először a konyha, majd a nappali is szétégett.

Erkélyre menekült

A lakásban tartózkodó férfi az erkélyre menekült, ahonnan két rendőr hozta le, míg a tűzoltók megkezdték az épület oltását.

Ki kellett üríteni az emeleteket

A tűz során keletkező nagy mennyiségű füst miatt az épület 5-10. emeletének lakóit ki kellett menekíteni az épületből, a rendőrök lekísérték a bajba jutottakat az utcára. A lakók 23 óra után térhettek vissza az otthonaikba.

Társszervek is jelen voltak

Az épület kiürítése és a mentés során a rendőrök munkáját a katonák és polgárőrök is segítették.

Kórházba vitték

A kimenekített, 32 éves férfi az elsődleges orvosi vélemény alapján 8 napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedett. Őt kórházba szállították a mentők.

Tizedikről hoztak le egy beteget

Korábban írtunk róla, hogy a tűzoltók Szegeden egy beteget hoztak le a tizedik emeletéről a kezükben fogva, mivel az idős nő fekvőbeteg volt, és szigorúan az ágyban kellett maradnia. A mentők és a tűzoltók így tehát a 10 emeletet sétáltak le a fekvőbeteg asszonnyal.

Sikerült a mentés

A tűzoltók kemény erőfeszítéseiknek köszönhetően a szegedi beteg asszonyt stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Szolnoki lakástűz – Forrás: Police.hu