A BKK és a budapesti rendőrök együttműködésének köszönhetően folytatódott a fokozott ellenőrzés: most a 3-as villamos vonalán és a megállókban ellenőriztek. A hatóságok felhívták a figyelmet, hogy az intézkedés nem egyszeri, alkalmi jellegű volt, ugyanis a jövőben is lehet még számítani hasonló ellenőrzésekre.

Folytatták az ellenőrzéseket

A BudaPestkörnyéke.hu híroldal szerint lakossági jelzés és a utasok biztonságérzetének növelése érdekében a budapesti rendőrök a BKK munkatársaival folytatták a fokozott ellenőrzést a fővárosban. Ezúttal a 3-as villamos vonalán intézkedtek az egyenruhások. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Átfésülték a megállókat

A fokozott ellenőrzés keretében most a 3-as villamost, valamint a megállók környékét ellenőrizték a rendőrök  április 15-én, reggel fél héttől este nyolc óráig.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

58 embert igazoltattak

Az intézkedés során összesen 58 embert igazoltattak, akik közül egyet kábítószer birtoklása miatt elfogtak és előállítottak. Egy embernek orvosi ellátásra volt szüksége, hozzá mentőt hívtak.

Bírságoltak is

Egy esetben szeszesital közterületen történő fogyasztása miatt, míg maszkhasználati problémák miatt négy esetben tettek feljelentést. Hét további esetben helyszíni bírságot szabtak ki.

Megállókban intézkedtek

A rendőrség külön felhívta a figyelmet, hogy az intézkedésekre nem a villamoson, hanem kivétel nélkül a megállókban és azok környékén volt szükség.

Lesz folytatás

Ezen kívül a rendőrség kiemelte, hogy a fokozott ellenőrzés nem egyszeri, alkalmi intézkedés volt, a jövőben is lehet ehhez hasonló ellenőrzésekre számítani a főváros különböző pontjain, különösen a problémásabb, forgalmasabb vonalakon.

A Balatonon is ellenőriztek

Korábban a BudaPestkörnyéke.hu híroldal is beszámolt róla, hogy a tavaszi ünnepek és hosszú hétvégék miatt többen is leutaztak a Balatonra, ami miatt a rendőrség több tóparti városban is emelt szintű ellenőrzést rendelt el. Erre azért volt szükség, hogy minden pihenni vágyó biztonságban élvezhesse az időtöltést a Balatonnál, valamint hogy a szabályszegőket kiszűrjék.

Be kell tartani az óvintézkedéseket

A járvány elleni küzdelemben nagyon fontos, hogy az emberek betartsák a kötelező korlátozó intézkedéseket, és ne adják át egymásnak a fertőzést. Az óvintézkedések betartatására – mint a maszkhasználatra, kötelező távolságtartásra – a rendőrök is felhívják a figyelmet, a szabályszegők ellen pedig feljelentés vagy bírság formájában lépnek fel. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Így zajlott az ellenőrzés a 3-as villamoson

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból