5990 doboz zárjegy nélküli cigarettát foglaltak le az egyenruhások, amikor Fehérgyarmaton ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit és annak 41 éves sofőrjét. Az autóban 11 millió forint értékű cigaretta volt.

Lekapcsolták a cigicsempészt

A Szabolcs megyei, kölcsei határőrök a NAV munkatársaival május 28-án Fehérgyarmaton állítottak meg egy autót és a benne ülő 41 éves vezetőt, akiről hamar kiderült, hogy rejteget valamit a csomagtérben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kölcsén állították meg a sofőrt

Csaknem 6000 doboz került elő

Az autó átvizsgálásakor a rendőrök 5990 doboz zárjegy nélkül csempészcigit találtak a járműben. Az áru feltehetően csempészetből származott, amelynek értéke meghaladta a 11 millió forintot.

Még a lábtartó is tele volt cigisdobozokkal

Lefoglalt csempészcigaretta – Forrás: Police.hu

Eljárást indítottak ellene

A 41 éves cigicsempésszel szemben eljárást indítottak, amelyet a  Nemzeti Adó- és Vámhivatal folytatja.

Korábban embercsempészeket fogtak el

Mint korábban megírtuk, egy másik bűneset kapcsán a rendőrség Tolna és Vas megyében folytatott nyomozásokat, amelyek egy jól szervezett embercsempész hálózatot derítettek fel. A tettesek kilenc alkalommal legalább 60 illegális migráns szállításában vettek részt.

Ellenőrzés buktatta le őket

Tavaly júniusban az M6-os autópálya Sárközi pihenőjében ellenőriztek egy autót a Tolna megyei rendőrök, akik a járműben a sofőrön kívül nyolc külföldi utast találtak. Hamar kiderült, hogy az utasok illegálisan tartózkodnak az országban, ezért őket visszakísérték a határhoz, a sofőrrel szemben pedig eljárást indítottak a rendőrök.

Újabb autókat kapcsoltak le

A lebukást követően nem telt el egy hónap sem, de Vas megyében két újabb autó is fennakadt a határon, Simaság közelében. Az autókban 5-5 külföldi utas tartózkodott, akik szintén illegálisan keltek át a határon. A két sofőrrel szemben szintén eljárás indult.

Együtt szállították a külföldieket

A különálló esetekről megállapították az egyenruhások, hogy a rokoni és üzleti kapcsolatban álló 35 éves szegedi B. József és a 32 éves szintén szegedi B. János további két emberrel együttműködve tavaly május óta rendszeresen csempésztek át embereket a magyar határon. A négy elkövetővel szemben lezárta a nyomozást a rendőrség, és megküldte a keletkezett iratokat a Szekszárdi Járási Ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Csempészcigarettával telepakolt autó – Forrás: Police.hu