Karcagi Járási Ügyészség állatkínzás miatt vádat emelt egy 59 éves kunhegyesi férfival szemben. A férfi embertelen körülmények között tartotta az állatot.

Láncon tartotta

A vád szerint a férfi kunhegyesi otthonában az udvaron 3,5 méteres hosszúságú – a kerítés oszlopához rögzített – láncon tartotta megkötve 10-12 éves nőstény kutyáját. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal állatvédelmi felügyelője 2023. május 22. napján hatósági helyszíni ellenőrzést tartott a férfi lakóhelyén és megállapította, hogy a kutyát nem megfelelő körülmények között tartja a férfi. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Súlyos állapotban volt

A kutya lánca a kerítésen fel volt akadva, a testét legyek járták, nyüszített, egészségügyileg súlyos állapotban volt az állat, mely már csak minimálisan mozgott és reagált a külvilágra, így a legyeket sem tudta elhajtani a testéről. Az állat 2,5 X 2,5 méteres területen járhatott, mely terület vizelettel és ürülékkel volt szennyezett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Belevágott a húsába a nyakörv

A kutyán lévő nyakörv belevágott a húsába, mely 15 centiméteres sávban a bőr mélyebb rétegére is kiterjedő folytonossági hiányt okozott, majd a nyakörv benövése egy súlyos fokú, mélyre terjedő, kifekélyesedett gyulladással járt, a gennyes bőrt a legyek beköpték, lárváikat lerakták, amelyek az állat bőrében növekedtek.

Sebek

A fekélyes seb alatti és a nyakörv köré növekedett kötőszövetek, izomszövetek ki voltak téve az eb mozgása során a lánc dörzsölő hatásának, amely fájdalommal is járt, különös szenvedést okozva ezzel az állatnak.

Elvitték

Az állatot az állatvédők segítségével az ellenőrző hatóság elszállíttatta, majd sor került orvosi ellátására, gyógykezelésére. Az eb kezelést megelőző állapota rövid úton vérfertőzést okozott volna, ami – gyógykezelés nélkül – az állat pusztulásához vezet, amennyiben az állatot nem emelik ki a környezetből, abban az esetben 1-2 héten belül elpusztul. Az eb minden megbetegedése és azok gyógykezelésének, megelőzésének elmaradása különös szenvedést okozott az állatnak.

Ez várhat az állatkínzóra

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal a férfit állatvédelmi bírság megfizetésére kötelezte, egyúttal a kutyatartástól 2 évre eltiltotta, valamint az ingatlanán lefoglalt sérült kutyát egy további másik ebbel egyetemben elkobozta. Az ügyészség vádiratában felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Karcagi Járásbíróság fog döntést hozni.

Állatkínzás Dabason

Amint azt a Kékvillogó is megírta a közelmúltban agyonlőttek egy tacskót Dabason. A 24.hu azt írta, ismeretlen személy lőtt rá az állatra, ami sajnos nem élte túl a kegyetlen támadást. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Szabóné Berki Bianka a hírportálnak azt mondta, a Dabasi Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya állatkínzás vétsége miatt indított büntetőeljárást az ügyben, és két embert hallgattak ki gyanúsítottként.

Sokkoló állatkínzás Somogyban

Sajnos az állatkínzós esetek egyáltalán nem ritkák, itt a Kékvillogó oldalán is beszámoltunk arról a Somogy megyei esetről, melynek során egy ittas férfi 1000 forintért oltotta ki egy védtelen kutya életét.

Megbízást adott

A vád lényege szerint a nő 2023 februárjában egy dél-somogyi településen azzal kereste meg a férfit, hogy ölje meg a három éves állatot. 

Egy játszótérre vitték

Az ittas férfi vállalta a megbízást, ezért az esti órákban a nővel együtt az ebet a falu játszótere mellé vezették, majd a nő hazament. Ezután a férfi az egyik fához kikötött kutyát a megbízó által biztosított fejszével többször megütötte a fején és az oldalánál.

1000 forintot kapott

Egy közelben lakó személy felfigyelt az eb vonyítására és értesítette a rendőrséget, de az állaton már nem lehetett segíteni. A férfi a kutya megöléséért 1.000 forintot kapott a nőtől, amit még aznap szeszes italra és édességre költött. Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt.

Fotó a helyszínről:

Állatkínzás Hevesben

Szintén itt, a Kékvillogó oldalán írtuk meg, hogy brutálisan kivégeztek egy kutyát Szilvásváradon, erről a Facebook-oldalán a Fidesz országgyűlési képviselője, Horváth László számolt be még áprilisban.

Nincs bocsánat

A politikus akkori közlése szerint a husky fejébe egy hegyes tárgyat állítottak, majd feltehetően élve eltemették a település mellett. A tetemre egy erdőjáró talált rá. Hozzátette, a gyanúsított ellen rendőrségi eljárás indult. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a törvény által megengedett legszigorúbb büntetést szabják ki az elkövetőre mert az ilyen kegyetlen tettre nincs magyarázat és bocsánat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: ügyészség