Egészen döbbenetes dolog történt Budapesten. Két nő egy idős nénit szúrt ki magának, majd mindent elkövettek, hogy megszerezzék a nyugdíját. A galád nőszemélyekre egy szabadnapos rendőr lett figyelmes.

Az Örsön szúrták ki maguknak

 A vádirat szerint a két nő még 2022. április 1-jén a 14. kerületben, az Örs vezér tér környékén lévő egyik üzletben figyelt fel a 85 éves nénire, aki szemmel láthatóan nem volt tökéletes egészségügyi állapotban. Ezt a két nő felismerte, majd elhatározták, kihasználják az idős asszony állapotát és pénzt szereznek tőle. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Valótlan sztori

A nők ezután szóba elegyedtek a nénivel, majd egy valótlan történettel rukkoltak elő. Elhitették az asszonnyal, hogy a bankszámlákon lévő pénzösszegeket be fogják fagyasztani, és ezért ő sem fog majd hozzáférni a pénzéhez.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pénzt vett fel

A két nő addig győzködte a nénit, míg végül rávették arra, hogy a számláján lévő nyugdíját felvegye. Az asszony megengedte a két nőnek, hogy elkísérjék egy 14. kerületi bankfiókhoz, ahova a 26 éves nő bekísérte. A néni a pénztárnál felvett a számlájáról 200 ezer forintot, amit a táskájába tett.

Mamának szólította

Ezalatt az asszonyt az őt kísérő, végig szemmel tartó nő az ügyintéző előtt – azt a látszatot keltve, hogy rokonok – többször ,,mamának” szólította, és arra is rá akarta venni, hogy  adjon neki meghatalmazást a számlájához, ettől azonban a néni elzárkózott.

Megpróbálták kifosztani

Miután elhagyták a bankot, ismét csatlakozott hozzájuk a másik nő, és mialatt a nénit az utcán kísérték, az egyikük többször megpróbálta kivenni a táskájából a pénzt, arra hivatkozva, hogy beejtett oda 20 Ft-ot.

Szabadnapos rendőr figyelt fel rájuk

A másik nő egy újsággal igyekezett takarni társa cselekményét, és közben a környéket is figyelte. A két nő viselkedésére felfigyelt egy szabadnapos rendőr, aki ezután szemmel tartotta őket, majd értesítette kollegáit, akik a két nőt a helyszínen elfogták.

Ítélet

A Budapesti 14. és 16. Kerületi Ügyészség a most 26 és 46 éves nőt kifosztás bűntettének kísérletével vádolta. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a büntetett előéletű vádlottakat vád szerint bűnösnek mondta ki, és a fiatalabbat 3 év 6 hónap, idősebb társát pedig 4 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, továbbá elrendelte a korábban kiszabott, felfüggesztett börtönbüntetéseik végrehajtását is. Az ítélet a 26 éves nő vonatkozásában jogerős, társával szemben – a vádlott és védő fellebbezésére figyelemmel – másodfokon folytatódik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón, ahogy az egyik nő bekíséri a bankba a nénit:

Kiemelt kép: ügyészség videórészlet