A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége állatkínzás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy ügyben, ahol egy nő megbízta falubeli ismerősét kutyájának elpusztításával.

Megbízást adott

A vád lényege szerint a nő 2023 februárjában egy dél-somogyi településen azzal kereste meg a férfit, hogy ölje meg a három éves állatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy játszótérre vitték

Az ittas férfi vállalta a megbízást, ezért az esti órákban a nővel együtt az ebet a falu játszótere mellé vezették, majd a nő hazament. Ezután a férfi az egyik fához kikötött kutyát a megbízó által biztosított fejszével többször megütötte a fején és az oldalánál.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

1000 forintot kapott

Egy közelben lakó személy felfigyelt az eb vonyítására és értesítette a rendőrséget, de az állaton már nem lehetett segíteni. A férfi a kutya megöléséért 1.000 forintot kapott a nőtől, amit még aznap szeszes italra és édességre költött. Az ügyészség a Barcsi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a terheltekkel szemben felfüggesztett szabadságvesztésre tett indítványt.

Fotó a helyszínről:

Állatkínzás Hevesben

Amint azt a Kékvillogó is megírta brutálisan kivégeztek egy kutyát Szilvásváradon, erről a Facebook-oldalán a Fidesz országgyűlési képviselője, Horváth László számolt be még áprilisban.

Nincs bocsánat

A politikus akkori közlése szerint a husky fejébe egy hegyes tárgyat állítottak, majd feltehetően élve eltemették a település mellett. A tetemre egy erdőjáró talált rá. Hozzátette, a gyanúsított ellen rendőrségi eljárás indult. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a törvény által megengedett legszigorúbb büntetést szabják ki az elkövetőre mert az ilyen kegyetlen tettre nincs magyarázat és bocsánat.

Elszaporodott esetek?

A hírek alapján úgy tűnik, hogy az utóbbi időkben mint ha egyre több ilyen és ehhez hasonló eset látna napvilágot. Nem messze Szilvásváradtól, Ózdon is hasonló eset történt még márciusban. amelyről mi is beszámoltunk.

Beteges elképzelése támadt

Itt egy fiatal férfi a minap a Kolozsi út egyik házában földhöz vágott egy kiskutyát, majd szerette volna megenni nyárson. A rendőrség hívta az ebrendészet számát, hogy szállítsák el a szerencsétlenül járt kutya tetemét.

Az egyenruhások azonnal intézkedtek

Mint mondta, a fia részegen elhatározta, hogy a három kölyök kutya közül az egyiket megeszi. Ezért csapta hozzá a földhöz a szerencsétlen állatot, amely azonnal elpusztult. Szerencsére az anyakutyát és a kölyköket állatbarátok elvitték.

Megtorlást követel a politikus

„Az Ózdi Állat-és Környezetvédelmi Alapítvány nevében levélben fordulok a város jegyzőjéhez, és kérem a család azonnali eltiltását az állattartástól! Példát kell statuálni, nem maradhat megtorlás nélkül ez a cselekmény!” – zárul Fridus Péter bejegyzése.

Megbánt mindent

Időközben az Ózdi Járásbíróság is meghozta ítéletét az ügyben. A férfit tíz hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélték. Súlyosbító körülmény volt ittassága, büntetett előélete és az is, hogy az állat elpusztult. Ugyanakkor enyhítő körülmény volt, hogy tettét megbánta és beismerte.

Nem gondolta komolyan, hogy megsüti

A férfi még korábban a Blikknek nyilatkozva teljesen másképp adta elő a történetet. „Én akkor rosszul éreztem magam, ügyetlen voltam, kicsúszott a kezemből a kiskutya. Leesett, elpusztult. Olyat, hogy megsütöm, talán dühömben vagy elkeseredésemben mondhattam. De soha ilyet nem tennék” – magyarázta.

Összetört a történtek után

Hozzátette, ő sajnálja a legjobban a kiskutyát, meg azt is, hogy a rendőrök elvitették a kölyök három testvérét meg az anyjukat is. Kutyák közt nőttem fel, most meg vagyok törve – osztotta meg érzéseit. Kijelentette, előző este valóban egy buliban volt, ahol alaposan lerészegedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel Somogyból – Forrás: Ügyészség