Lényegében kivetkőzött emberi mivoltából az a férfi, aki részegen végzett az állattal, mert szerette volna megenni. Noha az eb életét nem sikerült megmenteni, ennek ellenére a rendőrség előállította a feltételezett elkövetőt.

A hideg is kirázza az embert

Már-már sátáni kegyetlenségről számolt be Facebook-oldalán a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei város önkormányzati képviselője egyik Facebook-posztjában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beteges elképzelése támadt

Fridus Péter közlése szerint egy fiatal férfi a minap a Kolozsi út egyik házában földhöz vágott egy kiskutyát, majd szerette volna megenni nyárson. A rendőrség hívta az ebrendészet számát, hogy szállítsák el a szerencsétlenül járt kutya tetemét.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az egyenruhások azonnal intézkedtek

Mire kiértek a helyszínre, addigra már a helyszíni szemle befejeződött, s a gyanúsítottat is előállították. Az önkormányzati képviselő azt mondta, beszélt a férfi édesanyjával, aki egészen elképesztő részleteket osztott meg a történtekről.

A többi kutyát elvitték

Mint mondta, a fia részegen elhatározta, hogy a három kölyök kutya közül az egyiket megeszi. Ezért csapta hozzá a földhöz a szerencsétlen állatot, amely azonnal elpusztult. Szerencsére az anyakutyát és a kölyköket állatbarátok elvitték.

Megtorlást követel a politikus

„Az Ózdi Állat-és Környezetvédelmi Alapítvány nevében levélben fordulok a város jegyzőjéhez, és kérem a család azonnali eltiltását az állattartástól! Példát kell statuálni, nem maradhat megtorlás nélkül ez a cselekmény!” – zárul Fridus Péter bejegyzése.

Megdöbbentő esetek

Nem ez az első olyan állatkínzás, amely az utóbbi időkben napvilágot látott és alaposan felkavarta a kedélyeket. Mint korábban beszámoltunk róla, az V. Nyírségi Böllérfesztiválon a résztvevő böllérek élve perzseltek meg egy disznót.

Jó mulatság a résztvevőknek

A Malacvédő Alapítvány Facebook-bejegyzése szerint az eseményen résztvevő bölléreknek „nem elegek a törvény adta keretek a gyilkolászásra, az állatok holttestének meggyalázására, az alkohollal megtámogatott viccelődésre mások szenvedésén.”

Már nem is küzdött

„Miután elvágták a torkát még mindig megpróbált lábra állni, akinek a fejéhez taglópisztolyt szegeztek, ennek az állatnak a testét elevenen megégették”. A poszt szerint látható, hogy szegény állat nem szeretne küzdeni már, csak szeretné, hogy véget érjenek a megpróbáltatásai.

Rendőrségi feljelentést tettek

„Milliónyi társával ellentétben akiknek a megkínzása a szemünk elől gondosan elrejtve zajlik, ennek a disznónak a szenvedése nem marad megtorlatlanul” – olvasható a posztban, amely szerint több állatvédő szervezet közösen tesz feljelentést a videón látottak miatt.

Sokan elítélik

Nem csoda, hogy a bejegyzés alatt a kommentmezőben is elszabadultak az indulatok. „A börtön kéne legyen a legenyhébb büntetésük!” – írja egyikük, hozzátéve, hogy reméli, lesz következménye a feljelentésnek. „Sír a lelkem. Honnan veszik hogy joguk van megkinozni egy másik élőlényt.” A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Pixabay.)